Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
2) Niskie napięcie
nie ma sensu tego kupować.
Bzdura.
Przy 235vac z gniazdka jest po wyprostowaniu 40vdc.
W porównaniu z 44vdc które mam teraz absolutnie nie słychać różnicy. Dopiero przy słuchaniu na maksa.
Hej, myślicie że taki BG1 byłby dobrym wyborem na sam tweeter lub środek w bi/tri ampingu z aktywnym podziałem? Można by go trochę "spowolnic", np. dając niższe napięcie zasilania? Nie będzie problemów np. przy włączaniu jak go podepne drutem prosto do wysokotonówki bez żadnych kondów?
Testowałem wersję BJT i MOSFET. Z chęcią podzielę się swoją opinią na temat nowego BG1.
Testy robiłem na kolumnach trójdrożnych z aktywnymi zwrotnicami. Podział pasma:0 – 150Hz / 150Hz – 5500kHz / 5500kHz - ~. Bez korekcji barwy dźwięku.
Przypasował mi BG1 BJT na średnie i wysokie tony. Gra bardzo dobrze, czysto i nie traci detali. Dźwięk jest bardzo naturalny, głos ma niesamowitą głębię i fakturę. Instrumenty dęte i strunowe cudnie brzmią. Dynamika też jest super. Perkusja jest klarowna, szybka, dynamiczna. A co najważniejsze wzmacniacz doskonale radzi sobie w momentach gdzie się sporo dzieje. Dźwięk jest dalej przejrzysty, wszystko jest wyraźnie słyszalne. Nie zlewa się w zamazany hałas.
Co do wersji MOSFET to gra lepiej na niskich tonach. Ale na średnich i wysokich wygrywa BJT. MOSFET ma trochę mniejszą głębię, dźwięk jest chudszy i skromniejszy. Mniej naturalny. Takie jest moje zdanie. Ale i tak gra o wiele lepiej od zestawów do samodzielnego montażu BJT / MOSFET dostępnych na znanym portalu aukcyjnym. Po prostu do mojej konstrukcji BG1 BJT 2020 jest rewelacyjne i tyle.
![]()