Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
A tutaj taki mój cudaczek - połączenie BG1 z klonem Conrad-Johson na ECC82, działaHej
Czy ktoś z Was ma połączony z Bg1 z preampem lampowym ? zastanawiam się nad pojemnością kondensatora wyjściowego preampie . Bg1 ma 22K na wejściu i kondensator 4,7uf . Przy preampie na wejściu wystarczy mniejszy ? Czy warotść analogiczna z bg1? (Mam nadzieję że ktokolwiek zrozumie co miałem na myśli i pomoże ;-) )
Plan jest taki, aby urządzenie włączało się automatycznie po podaniu sygnału na gniazda RCA i wyłączało się samo po blisko 20 minutach. Pracujący poprawnie układ mam już zmontowany i chyba go zaaplikuję, ale to jeszcze jest do przemyślenia. Przy okazji układ współpracuje z wyłącznikiem monostabilnym
Myślałem też kilka lat temu o takim rozwiązaniu, aby przedwzmacniacz lampowy włączał się po podaniu sygnału na wejście rca i wyłączał się po określonym czasie bezczynności.
Wiadomo, że lampy mają swoją żywotność (np. 5k godzin) i tracą parametry podczas pracy wraz z upływem czasu.
Masz może jakiś namiar na tą wtyczkę? Zawsze lutowałem do styków...