• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Okazje na ALLEGRO !!!

takero napisał:
http://allegro.pl/item497...owe_czarne.html
Kupujesz za 55zł, składasz do nich obudowy z najcieńszej wiórówki, przeżuczasz bebechy, wykanczasz njatańszym sosonowym fornirem i sprzedajesz za 150zł :mrgreen: Jak by mi sie nudziło, tak bym zrobił, ewentualnie jakieś małe kino.

ŁukaszN, czyli za 55zł sam glosniczek maly ; )? Gdzie tu sens lepiej kupic jakas teselke czy cokolwiek za polowe tego

n_omyzs napisał:
ŁukaszN, czyli za 55zł sam glosniczek maly ; )?
Chyba nie zrozumiałeś mnie :) 55zł kosztuje para dwudrożnych monitorków, wystarczy zrobić im ładną obudowe. Za tą kase to nawet na teselce nic się nie złoży.

za tą kase nic w ogóle się nie zrobi ;]
Co tu pisać - grało, nie wsłuchiwałem się w detale, scene czy takie tam bo i po co ?
W kategoriach cena jakość jest fajne.

philipsy? kupilem je dla kolegi. posluchalem troche i mu oddalem.
mala szerokopasmowka bardzo dobrze wykonana. bez wysokotonowki obejdzie sie chyba tylko do kompa. zestaw z wysokotonowka jak to zawsze bywa ma za glosne "cykacze" ale po malym tuningu napewno da sie tego sluchac ;)
jak na paro cm glosniki basu jest ok - czyli cos tam puka :mrgreen:
maly subik na 13-16cm glosniku i spokojnie masz cale pasmo ktorego da sie normalnie sluchac

jak znajde jakies sterowanie i wpadnie mi pare grosza to kupuje 5szt. a obudowe zmieniam na to :mrgreen:

Nie na temat...
Pawel S. napisał:
jak znajde jakies sterowanie i wpadnie mi pare grosza to kupuje 5szt. a obudowe zmieniam na to :mrgreen:

czytasz mi w myślach :D ja już jestem na etapie kombinowania materiałów :mrgreen: co wcale nie jest takie łatwe w tym przypadku ;)

Panowie, za taką kasę, warto "szarpnąć":D się na ze 2 szt i podpiąć do ampli jako głośniki efektowe do kina? Nadadzą się one? Zestaw 5.1 nie jest moim priorytetem, ale jak za tą kasę można coś zrobić to czemu nie:>

maaaly, do kompa rozumiem. ale do amplitunera moga byc za male. grac graja i jak miejsca nie masz to kupuj.
jak masz cos wiekszego z przodu to ja bym kupil te monitory za 55zl

maaaly sprawdź jeszcze ile mają omów te philipsy i co ampli obsłuży. na efektowe dadzą radę.

Moje zdanie jest takie że philipsy w każdym zestawie jak się je doda jako efektowe więcej napsują niżeli poprawią. Nadal nie ma na nie chętnych? sprzedaje za 23zł już z wysyłką.

no z miejscem na duże może być ciężko, z kasą też (zresztą nawet jak pojawią się fundusze to je zainwestuje w fronty). Chce po prostu się pobawić, zrobić coś w święta,:D Wpakować je w jakieś obudowy i zobaczyć jak zagrają.
wasik1989, chcesz mi powiedzieć, że jak teraz nie mam nic na "tyłach" i dodam te philipsy w kinie to będzie jeszcze gorzej.. Nie oczekuje od nich cudów ale bez przesady

Mam wrażenie że to forum się uwstecznia :neutral: Chcesz to rób, dla mnie tych głosników nie da się słuchać, szczególnie jako efektowe, bo są bardzo kierunkowe i nie tworzą wręcz żadnej sceny.

Powrót