• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Okazje na ALLEGRO !!!

Sprawdz prowadzenie noza, rolka musi stale opierac sie o noz. Bez tego noz bedzie sie wyginac i ciac krzywo ( pod katem ) . Jesli jest to solidnie rozwiazne i nie ma mozliwosci powstania luzow to mozna sie skusic. Takim sprzetem i tak wycina sie tylko duze otwory, badz przecina niewielkie deseczki. Prostego ciecia bez Festoola nie da sie zrobic.

wyrzynarka-skil-4003aa.jpg

to tak wygląda, skil podobno jest na licencji bosch'a

a tu niewiele drożej black&dekcer
http://allegro.pl/blackdecker-wyrzynarka-cd301-370w-od-ss-a-i1742688932.html

taki trochę offtop zrobiłem się zastanawiam nad tym skilem bo 80zł to kusząca cena żeby sobie jakąś sklejkę przyciąć przy pomocy "prowadnicy" żeby nie latać do stolarza o byle gówno

Oglądałem ją dziś - bo nowy tydzień, nowe promocje, trzeba biedronkę odwiedzić ;P hehe Nie wygląda najgorzej, akurat ostrze opiera się o prowadnicę. Sam mam wkrętarki skilla i nie mogę narzekać - latają już 3 rok, bateria trzyma ok 3 dni kręcenia a codziennie się coś nią robi. Bardziej bym zaufał skilowi niż tańszemu B&D :)

Niestety moj blackdeker ma taka idiotyczna rolke, ktora sie reguluje. Niestety jest to tak beznadziejnie zrobione, ze rolka nigdy nie dotyka ostrza i noz lata na wszystkie strony. Musze uzywac czesto nowych, ostrych nozy i delikatnie prowadzic, zeby szlo w miare prosto. Od taki bubel blackdekera.

może się skuszę :) na razie jest 8mm sklejka do cięcia, przyciąć przy "prowadznicy" i doszlifowac i powinno być ok lub frezarką dofrezować np z palcem kopiującym : )

zwrócicie uwagę na koszt przesyłki... zapewne ściągane z Hongkongu bezpośrednio:) dlatego tak okazyjnie;) Ale przy takich aukcjach to my jako kupujący jesteśmy dostawca wiec i cło pewnie nam dolicza:)
trzeba uważać na takie coś:)

no wlasnie szukam haczyka...

a nie widzielisie na ebayu noki n95 itp za np 60 dolarow? zwykla podrobka ktora z n95 miala jedna rzecz wspolna - podobny wyglad, nie taki sam oczywiscie :) a jakosc byla taka, ze trzeba bylo uwazac podnoszac to cos z biorka zeby plastikow nie polamac, zwykle chinskie smieci

stary system, slaby wyswietlacz, bardzo malo ramu, chinszczyzna i wysylka 75zl za sztuke
ja podziekuje

---------- Post dodany o 12:52 ---------- Poprzedni post o 12:51 ----------

a nie widzielisie na ebayu noki n95 itp za np 60 dolarow? zwykla podrobka ktora z n95 miala jedna rzecz wspolna - podobny wyglad, nie taki sam oczywiscie a jakosc byla taka, ze trzeba bylo uwazac podnoszac to cos z biorka zeby plastikow nie polamac, zwykle chinskie smie

widzialem
u nas na allegro wystepuje pod nazwa nokLa

bez gwaranjci oczywiscie :) a okazja przestanie byc jak cos sie zepsuje po tygodniu i przestanie dzialac ;)
PL GWARANCJA 12 miesięcy
stary system, slaby wyswietlacz, bardzo malo ramu, chinszczyzna i wysylka 75zl za sztuke
ja podziekuje
mało ramu? przy tej ilości to na kompie idzie jeszcze pracować, zresztą czego oczekujesz za tą kase?

no wlasnie - wydaje sie za dobra okazja
mi to wyglada na jakis przekret...
takie sa ceny w chinach koles ma na tym jakies 80zl taki tablet w chinach kosztuje 45usd mniej wiecej przy 1-5szt w wiekszej ilsoci np tys sztuk cena drastycznie spada nawet spokojnie o 30-50%. Chinczycy pojedyncze sztuki sla za free hong kong air mail. Jesli ktos jest zainteresowany kupnem prosto z china moze dac mi znac to mozemy wspolnie 2-3szt zamowic na test ;)

Koledzy tutaj nie ma żadnego haczyka:)
To najprosciej tania chinszczyzna to samo było z podróbkami iphone,Najtanszy procesor który czas pracy na baterii mało pamieci i wolny mały dysk do tego dochodzi słaby ekran dotykowy i po jakimś czasie wieszajacy sie system.
Nie polecam lepiej pozbierać troche wiecej i kupić jakiś tablet Samsunga czy Apple

Powrót