• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Okazje na ALLEGRO !!!

No co, za 300zł masz wszystko co potrzeba jeśli ktoś słucha radia, płyt i kaset.
Jest napisane że nie ma śladu użytkowania, więc prawie jak nowa.
Dźwiękowo nie jest źle.
Kilak lat temu to był hicior w mini wieżach.

Jeśli to jest ten Q DAC co miał Gokar, to nie dał bym połowy tego nawet.

"sprzedaje bo wyjeżdżam za granicę"

Taa, jasne.
Ciężko się przyznać że zakup tego DAC-a nie miał po prostu sensu.

Kolumny mają zgodnie z zaleceniami producenta założone terminale WBT i wymienione kondensatory na Mundorfa. Wszystkie przetworniki mają zamontowane miedziane korektory fazy, które sprawiają, że kolumny grają gładszym dźwiękiem i z większym nasyceniem.

Ja juz ich nie chce

- jeśli grają tak jak wyglądają i na poziomie zaawansowania i ilości głośników to cena jest adekwatna
Przeczytaj sobie recenzję w której A.Kisiel wspomina o wyrafinowym słownictwie i filozofii użytej w instrukcji obsługi tych kolumn. Pewnie za to też sobie sporo doliczyli +kilkanaście tysięcy za markę +za prestiż. Nie wiem jak grają ale moim zdaniem kosztują dużo za dużo.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Ja juz ich nie chce
Dlaczego nie :D?

Przeczytaj sobie recenzję w której A.Kisiel wspomina o wyrafinowym słownictwie i filozofii użytej w instrukcji obsługi tych kolumn. Pewnie za to też sobie sporo doliczyli +kilkanaście tysięcy za markę +za prestiż. Nie wiem jak grają ale moim zdaniem kosztują dużo za dużo.
Kosztują jak excluzywny produkt jakim sa
Nie jest to zwykła konstrukcja znana z for internetowych

Rfck bo nie wierze w grające Mundorfy czy wbt

Ostatnia edycja:
Kolumny mają zgodnie z zaleceniami producenta założone terminale WBT i wymienione kondensatory na Mundorfa. Wszystkie przetworniki mają zamontowane miedziane korektory fazy, które sprawiają, że kolumny grają gładszym dźwiękiem i z większym nasyceniem.
Ja juz ich nie chce

Wiecie w jaki sposob pozbyc sie ostrosci z kopulki seasa?
Wlozyc ja do miedzianej tubki zamiast plastikowej :P

Wiecie w jaki sposob pozbyc sie ostrosci z kopulki seasa?
Wlozyc ja do miedzianej tubki zamiast plastikowej :P
najsmieszniejsze jest to ze producent tak nie twierdzi :D
raz na AS otwarcie mowili ze wymieniaja te korektory zeby wygladaly jak drozsze excele ;)
nie mowili ze to cos zmienia :p
wiec ten belkot typowo pod odpowiedniego klienta ;)

A to juz nie kondensatorami? ;) :p

Taki zarcik ale nie mogłem sie powstrzymać :D

Oczywiscie ze kondensatorami, ale ona zeby grała potrzebuje minimum Mundorfa Supreme (który kosztuje tyle co sam głośnik) oraz elektroniki za minimum 10k/klocek bo inaczej nie słychać jej wielkości. Na rotelach czy nadach ona nie gra :D

No i sie nie znacie, harpia jest najlepsza :D

Powrót