Pionowy układ średniaka i wysokotonówki nie ma tu rozsądniejszego uzasadnienia od poziomego pod względem technicznym, a nie ukrywam, że taka forma bardziej wizualnie mi pasuje.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Dolphin:dwie takie odgrody w salonie i jest githttp://www.gokudo.co.jp/Vanguard/bek...io4%200831.jpg cos w tym stylu, tylko nie az tak hardkorowo
Pionowy układ średniaka i wysokotonówki nie ma tu rozsądniejszego uzasadnienia od poziomego pod względem technicznym, a nie ukrywam, że taka forma bardziej wizualnie mi pasuje.
Tego jeszcze nie wiem. Jak pomierze zestaw to będę widział na co się rzuciłem..Nie będzie to ograniczeniem przy doborze kąta dogięcia kolumn? Faza się może rozjeżdżać.
Jaki układ głośników byś widział w takim razie?Z moich doświadczeń wynika, że jeśli tweetery nie są również dipolowe lub nie ma z tyłu dodatkowych tweeterów (co jest dobrą praktyką, bo można sobie rezystorami sterować tylną propagacją) to dźwięk się lepiej integruje gdy kolumny NIE są ustawione wprost na słuchacza. Wyrównuja się wtedy proporcje dźwieków bezpośrednim i odbitych.
Przy takim to maluszek jest