miało być naturalnie 30PLN - właśnie napisałem do zap-audio maila z prośbą o termin wysłania kolumn. 30 złotych to nie majątek sprawdzę i się przekonam. Jestem w stanie zapłacić potem tyle samo komuś z forumowiczów może PawełS ?? za wykonanie kilku standardowych pomiarów jak chociażby taki zestaw jak na stronie zap-a ( odpowiedź częstotliwościowa w tym też pod kątami , wodospad , zniekształcenia , moduł impedancji ).
Co wy na to - ale to zapewne dopiero gdzieś za 3 tygodnie po powrocie kolumny z zap-audio. a w niedalekiej przyszłości planuje jakiś droższy projekcik wtedy będziemy mogli znowu powtórzyć experyment. Wykonamy dwa projekty i filtracje i będę mógł sobie porównać w domu

. A co stać mnie

---------- Post dodany o 11:17 ---------- Poprzedni post o 11:04 ----------
Yoshi - bo program SW jest archaiczny i temu nie zaprzeczysz już dawno dawno nie ma aktualizacji i suportu. Zresztą wystarczy spojrzeć na wasze pomiary w tym programie - normalnie karpaty

. I mało kto zwraca uwagę, ja akurat jestem dosyć wnikliwy jak coś oglądał. Co to za skala bez poziomu dB ?? i co to za zakres pomiarów . większość pomiarów w SW zaczyna się od 500hz w góre na nawet widziałem bardzo wiele takich od 1khz w góre.
W takich warunkach to można projektować 2 drożne konstrukcje w obudowie zamkniętej z wysokim podziałem bo nie widać zakresu częstotliwości niskich
"gi" - w poście
http://diyaudio.pl/showthread.php/20889-Kompletny-system-pomiarowy/page2
zrobił czytelniejsze pomiary - mimo że to jego piersze w życiu niż większość pomiarów z SW.
ok znikam odezwę się za 2 tygodnie po powrocie z Zap-audio - bo zaraz mnie oskalpujecie za zadawanie konkretnych pytań na które zresztą nie uzyskałem zadowalających odpowiedzi
Możęcie mi dać Bana na te 2 tygodnie lub wywalać do kosza wszystko co napiszę . Bo tak najłatwiej kiedy coś wam nie pasuje