c168-6-990 to chyba przetwornik dedykowany średnicy.
Uwielbiam gdy ktoś wypowiada się na temat przetwornika którego nie posiada

Jasne ze nie jest głośnikiem basowym aczkolwiek nigdzie nie napisałem że chcemy uzyskać z niego 35Hz.... Ach no i naszych założeń co do projektu również nie znasz.
Czym sugerowaliście się przy wyborze głośnika na Bas ? Ceną - miała być najdroższa ?.
Sugerowaliśmy się tym jak ten przetwornik sobie radzi jako Midwoofer, sprawdziliśmy i stwierdziliśmy że nam jak najbardziej odpowiada aczkolwiek nie w pojedynczej aplikacji,
Kup ten przetwornik w udoskonalonej wersji(Accuton na bieżąco wprowadza zmiany dla 168 bynajmniej nie jest to ten sam przetwornik co w 2016r) wtedy się przekonasz dlaczego wybór padł akurat na c168.
Dobrze wiemy że Accuton to klasa sama w sobie i z tym nie ma co się oszukiwać...
Do Mnie i nie tylko do Mnie tez pisali i dzwonili kilkukrotnie na przełomie ponad roku i już mieli wysyłać kolumny i podpisywać umowy. Negocjowali kilkukrotnie i tak śmieszna cenę za projekt przy czym ukrywali że ma byc do celów komercyjnych.
Oczywiście, dzwoniliśmy do wielu osób z "Branży" z naszym projektem ponieważ chcieliśmy znaleźć osobę z pasja która pozwoliłaby brać nam udział w projektowaniu zwrotnicy, chociażby w jakimś stopniu(który kondensator nam bardziej pasuje, rezystor ceramiczny czy Pathaudio etc) Projekt rozpoczęliśmy w lutym więc minęło 8 mies.... Cały ten czas poszerzamy swoja wiedzę
Gdy rozmawialiśmy z tobą nie mieliśmy wtedy żadnych zamiarów komercyjnych. Swoja drogą pierwszy raz gdy rozmawialiśmy otrzymaliśmy propozycje na xxx PLN, Bez żadnej możliwość wglądu w postęp przy pracy, następnie mieliśmy zastój z powodu braku $$$, kiedy znalazły się pieniądze na zwrotnice i wymieniliśmy szmaciaka na beryla oraz ponownym kontakcie na nasz mail przyszła propozycja za podwĂłjna ilość gotówki - Prawdziwi pasjonaci z was
. A jednocześnie chwalili się ze kupili gniazda kilkukrotnie droższe od projektu
Cena samych beryli to już więcej niż terminale, ale trzeba nabrudzić ...
Tak nic sensownego nie stworzycie
O tym ty nie decydujesz tylko my,
Skupiacie się na rzeczach nieistotnych a o tych najważniejszych myślicie Sobie o jakoś to będzie. Bardzo dłuuga droga przed Wami
Wiemy i bardzo się z tego cieszymy, ze tak wiele rzeczy możemy się nauczyć i dzielić się tym z innymi !
. Pozostaje mi życzyć Wam powodzenia i wytrwałości
Dziękujemy i mam nadzieje, gdy posłuchasz naszej konstrukcji to zrozumiesz ze nie trzeba mieć 30 lat doświadczenia aby coś osiągnąć
Projekt robimy głównie z naszych pasji i marzeń inaczej nie chcielibyśmy wam udostępnić wszystkich szczegółów.
I tak jak wspomniałem sami posiadamy system pomiarowy CLIO + dostęp do komory bezechowej(w razie potrzeby) oraz SoundEasy pomocne przy projektowaniu zwrotnic i samych kolumn, oczywiście nie opieramy się wyłącznie na programach i pomiarach ale również na odsłuchach przez wiele osób które również są osłuchane