• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Panasonic WM-61A

• Autor wątku Autor wątku Q
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Prototypowy preamp "poleci" do Frantic'a - gratuluję zwycięzcy "wyścigu" :lol:

takero: płytka PCB wraz z dokumentacją kosztuje 9,50 zł, natomiast w kompletnym zestawie do budowy preampa Wallin'a (bez LEDa i oprawki) - 8,10 zł
Dla chętnych podaję linki:
Zestaw
Płytka PCB

BTW takero: znalazłeś może chwilę wolnego na podpięcie firewire z laptosia pod oscyloskop :?: :)

Quester napisał:
BTW takero: znalazłeś może chwilę wolnego na podpięcie firewire z laptosia pod oscyloskop :?: :)
właśnie skończyłem sesję więc zdecydowanie na dniach to zrobię :)

[ Dodano: 2008-07-01, 20:27 ]
szkoda że wysyłka więcej niż płytka kosztuje :)

Niestety na ceny przesyłek nie mam wpływu...

Przy okazji jeszcze jedna fotka zmontowanego preampa od strony elementów:

Załączniki

• mpre_121.jpg
    mpre_121.jpg
    79.8 KB · Wyświetleń: 0
Nie na temat...
Quester napisał:
Niestety na ceny przesyłek nie mam wpływu...
blisko 12zł za wysyłkę płytki to imho troszkę sporo, szczególnie biorąc pod uwagę że takie rzeczy można listami poleconymi wysyłać oraz tym żę w polinku za 18zł ma się kuriera do 30kg...

BTW - fajnie zaprojektowana płytka - szczere gratulacje z mojej strony :)
Teraz czekamy tylko na integrę pomiarową :)

Nie na temat...
Nie widzę problemu wysłania listem poleconym jeśli ktoś zamówi tylko PCB i dokona przedpłaty, ale mogę to zrobić wyłącznie na ryzyko kupującego. Jeśli list zaginie poczta odda mi tylko koszt nadania. W przypadku paczki roszczenie reklamacyjne może być znacznie wyższe niż koszt nadania paczki.
Mogę także wysyłać kurierem, ale nie sądzę aby komuś się chciało jechać do sąsiedniej miejscowości jeśli akurat w miejscowości jego zamieszkania nie ma magazynu spedycyjnego. W przypadku nieobecności adresata w czasie doręczenia przez Kuriera rodzą się ogromne problemy, a tego wolałbym nie "fundować" Kupującym. No i co by nie mówić Kurier nadal jest droższy od Poczty Polskiej (kilka zł, ale jednak).
takero napisał:
blisko 12zł za wysyłkę płytki
Niespełna 10,00 zł priorytet - tak w woli ścisłości :) (OFC w przypadku przedpłaty tak jak przy liście poleconym)

Dzięki takero :)
Po drodze mam nadzieję, jeszcze "popełnić" wspomniane już PCB do JIGa ;)

takero napisał:
Quester, porównywałeś tego pre z "oryginalnym" Wallin-owskim ?
Yyyy... jakie porównanie masz na myśli ? Ten preamp nie różni się niczym od Wallinowskiego oprócz tego, że nie jest oparty o poczwórny opamp tylko dwa podwójne i w torze audio zamiast TL07* jest NE5532. Dodatkowo dorzucone są odsprzęgi na zasilanie scalaków... no i jest PCB - na tym kończą się zmiany :)

P.S. Wysłałem Ci PW w sprawie PCB

Poważniejsze zmiany pojawią się w integrze... całkowicie inny preamp. Po pomiarach podam informacje o faktycznych (czyt.: zmierzonych i rzeczywistych, a nie teoretycznych) różnicach ;)

Quester, czy są jakieś większe postępy w budowie integry? Kiedy możemy spodziewa się jej w sprzedaży?

A tutaj moja wersja zintegrowanego JIG-a z Preamp-em, Nie bawem będzi także wzmacniacz.

Tak pozatym to ja wsprawie wkładek mikrofonowych Panasonic WM-61A, nie bawem będe miał na sprzedaż około 15sztk Cena 17zł, a w pózniejszym czasie, będzie ich więcej.

Zainteresowani kontakt E-mail, PW

Pozdrawiam Piku

Że też Ci się chce ;]
Ja tam kiedyś popełniłem taką integrę , ale z przełącznikiem chyba 8 czy 12 pozycyjnym.
Kosztował grosze na allegro, a było prościej to obsługiwać.
Wzmak też był, na jakimś kosmicznym scalaku z nationala zasilanym z aku żelowego 12v.

takero napisał:
Że też Ci się chce ;]
Ja tam kiedyś popełniłem taką integrę , ale z przełącznikiem chyba 8 czy 12 pozycyjnym.
Tez o tym myślałem, ale wtedy trzeba byłoby pisac od nowa obsługe tego JIG-a, a po co?

takero napisał:
Wzmak też był, na jakimś kosmicznym scalaku z nationala zasilanym z aku żelowego 12v.
Moj będzie na 1905 zasilany baterią 9v, w małej obudowie.

piku16 napisał:
Tez o tym myślałem, ale wtedy trzeba byłoby pisac od nowa obsługe tego JIG-a, a po co?
ee ? Miałem podklejony opis:
-położenie 1 - tryb mierzenia impedancji
-położenie 2 - etc
To chyba łątwiejsze niż zapamiętania położenia 3 przełączników i to różnych, w różnej orientacji ?

piku16 napisał:
zaproponowałbym użycie np 10 ogniw AA, koszt ten sam, a nawet mniejszy , a pojemność większa = dłuższy czas pracy.
Wtedy można też zasilanie symetryczne zrobić ;)

To takie przemyślenia po budowie kardiotachometru :)

takero napisał:
piku16 napisał/a
ee ? Miałem podklejony opis:
-położenie 1 - tryb mierzenia impedancji
-położenie 2 - etc
To chyba łątwiejsze niż zapamiętania położenia 3 przełączników i to różnych, w różnej orientacji ?
Można i tak, ale ja wole tradycyjne rozwiązanie.

takero napisał:
piku16 napisał/a
zaproponowałbym użycie np 10 ogniw AA, koszt ten sam, a nawet mniejszy , a pojemność większa = dłuższy czas pracy.
Wtedy można też zasilanie symetryczne zrobić

To takie przemyślenia po budowie kardiotachometru
Bardziej jestem za trafem do druku 5w/9v, czas pokaże. :wink:

Powrót