Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
właśnie skończyłem sesję więc zdecydowanie na dniach to zrobięQuester napisał:BTW takero: znalazłeś może chwilę wolnego na podpięcie firewire z laptosia pod oscyloskop :?:![]()
blisko 12zł za wysyłkę płytki to imho troszkę sporo, szczególnie biorąc pod uwagę że takie rzeczy można listami poleconymi wysyłać oraz tym żę w polinku za 18zł ma się kuriera do 30kg... | |
| Nie widzę problemu wysłania listem poleconym jeśli ktoś zamówi tylko PCB i dokona przedpłaty, ale mogę to zrobić wyłącznie na ryzyko kupującego. Jeśli list zaginie poczta odda mi tylko koszt nadania. W przypadku paczki roszczenie reklamacyjne może być znacznie wyższe niż koszt nadania paczki. Mogę także wysyłać kurierem, ale nie sądzę aby komuś się chciało jechać do sąsiedniej miejscowości jeśli akurat w miejscowości jego zamieszkania nie ma magazynu spedycyjnego. W przypadku nieobecności adresata w czasie doręczenia przez Kuriera rodzą się ogromne problemy, a tego wolałbym nie "fundować" Kupującym. No i co by nie mówić Kurier nadal jest droższy od Poczty Polskiej (kilka zł, ale jednak). Niespełna 10,00 zł priorytet - tak w woli ścisłości | |
w takim razie jestem chętnyQuester napisał:Nie widzę problemu wysłania listem poleconym jeśli ktoś zamówi tylko PCB
Yyyy... jakie porównanie masz na myśli ? Ten preamp nie różni się niczym od Wallinowskiego oprócz tego, że nie jest oparty o poczwórny opamp tylko dwa podwójne i w torze audio zamiast TL07* jest NE5532. Dodatkowo dorzucone są odsprzęgi na zasilanie scalaków... no i jest PCB - na tym kończą się zmianytakero napisał:Quester, porównywałeś tego pre z "oryginalnym" Wallin-owskim ?

Tez o tym myślałem, ale wtedy trzeba byłoby pisac od nowa obsługe tego JIG-a, a po co?takero napisał:Że też Ci się chce ;]
Ja tam kiedyś popełniłem taką integrę , ale z przełącznikiem chyba 8 czy 12 pozycyjnym.
Moj będzie na 1905 zasilany baterią 9v, w małej obudowie.takero napisał:Wzmak też był, na jakimś kosmicznym scalaku z nationala zasilanym z aku żelowego 12v.
ee ? Miałem podklejony opis:piku16 napisał:Tez o tym myślałem, ale wtedy trzeba byłoby pisac od nowa obsługe tego JIG-a, a po co?
zaproponowałbym użycie np 10 ogniw AA, koszt ten sam, a nawet mniejszy , a pojemność większa = dłuższy czas pracy.piku16 napisał:Moj będzie na 1905 zasilany baterią 9v, w małej obudowie.
Można i tak, ale ja wole tradycyjne rozwiązanie.takero napisał:piku16 napisał/a
Tez o tym myślałem, ale wtedy trzeba byłoby pisac od nowa obsługe tego JIG-a, a po co?
ee ? Miałem podklejony opis:
-położenie 1 - tryb mierzenia impedancji
-położenie 2 - etc
To chyba łątwiejsze niż zapamiętania położenia 3 przełączników i to różnych, w różnej orientacji ?
Bardziej jestem za trafem do druku 5w/9v, czas pokaże. :wink:takero napisał:piku16 napisał/a
Moj będzie na 1905 zasilany baterią 9v, w małej obudowie.
zaproponowałbym użycie np 10 ogniw AA, koszt ten sam, a nawet mniejszy , a pojemność większa = dłuższy czas pracy.
Wtedy można też zasilanie symetryczne zrobić
To takie przemyślenia po budowie kardiotachometru