• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

PCB do UniAmpa

• Autor wątku Autor wątku Q
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Zaktualizowaną listę to już za trudno było wkleić :?: :???:

1. funk19 - 1 szt.
2. mkul - 1 szt.
3. ryshard - 1 szt.

Zostało: 4 szt.

Quester, a co z transformatorami?? Pisałeś po sklepach no i w końcu nie dowiedzieliśmy się jak sprawa wygląda :)

cudny90: najlepszą ofertę przedstawił mój znajomy. Pozostali producenci/sklepy podawali wyższą cenę.
Nawiązując do zapytań o pojedyncze trafa: nie wchodzi takie rozwiązanie w grę. Mój dostawca nie bawi się w jednostkową produkcję (i tak zrobi wyjątek dla mnie nawijając 10 szt. jeśli taka będzie potrzeba)

1. funk19 - 1 szt.
2. mkul - 1 szt.
3. ryshard - 1 szt.
4. chico - 1 szt.

Zostało 3 sztuki.

P.S.
Quester, pisalem Ci w sprawie plytki dla mnie PM.

MariuszElektro, nie widzę problemu, jednak w przypadku transformatorów musi się zebrać co najmniej 10 osób, a dodatkowo wszystko płatne z góry przed zleceniem produkcji (10 traf to ponad 1000 zł - na zamrożenie takiej kwoty nie mogę sobie pozwolić).
W przypadku takiego trafa o jakim pisałem w wątku o KITach koszt to 112 zł. Oczywiście możemy powalczyć o cenę rezygnując z wykonania audio i pozostawić tylko zalewany żywicą środek, jednak uważam, że kilka zł nikogo nie zbawi, a w wykonaniu audio buczenie samego trafa jest duuuuuużo mniejsze no i trafo mniej sieje dookoła. Jak robiłem końcówkę mocy do suba (kopia QSC) zastosowałem zwykłe trafo toroidalne i okazało się, że trzeba było je w odpowiedni sposób ustawić, żeby nie było słychać przydźwięku w głośniku. Rzecz jasna nie twierdzę, że taka sytuacja musi się zdarzyć w przypadku UniAmpa ale też ręki sobie nie dam uciąć za to, że coś takiego nie będzie miało miejsca ;)

- Uin - 230 V
- Uout - 2 x 35 V AC + 2 x 10,5 V AC
- P - 250VA
- impregnowany rdzeń i uzwojenia
- ekranowanie elektryczne
- ekranowanie magnetyczne
- środek zalany żywicą

A ja dalej nie wiem poco te 2x 10,5V?? Po filtracji pewnie będzie 12, ale poco 2x?

Tak czy inaczej :)

1. chico ------------ 1 szt.
2. Tanner ---------- 1 szt.
3. cudny90 ---------1 szt.

Cudny90 Chłopie tłumaczyłem Ci na gg :evil: Paweł S. symetrzycznego zasilania HEHE ;)

4. MariuszElektro---1 szt.

Hej,
Co prawda jest to mój pierwszy post - ale forum czytam od jakiegoś czasu.

Chciałbym się dopisać do listy na płytki 2szt.

1. funk19 - 1 szt.
2. mkul - 1 szt.
3. ryshard - 1 szt.
4. chico - 1 szt.
5. Krusz - 2szt.

Czyli zostaje 1 sztuka.

Widze ze zrobił sie lekki chaos...

PCB
1. funk19 - 1 szt.
2. mkul - 1 szt.
3. ryshard - 1 szt.
4. chico - 1 szt.
5. Krusz - 2szt.

Trafa

--
mysle ze kopiowanie z "nagłowkiem" uprzejzysci wszystkie listy, zmuwienia, itp.

Trafa
5. damiani-----------1 szt.

ps. Quester jeszcze raz wielkie dzięki za płyteczki, wczoraj doszły :)

Sorry sesje mam. Uruchomiłem wczoraj wzmaka - poszło bez problemu. Napięcie na Re ustawiłem ok. 6mV, podłączyłem głośniki i wzmacniacz chodzi. Jak chodzi? Okaże się jak będę miał odpowiedni radiator ;)
Niestety fotorelacji nie zrobiłem. Uruchomienie tego wzmacniacza na prawdę nie wymaga za dużo komentarza ;)

pozdr

MariuszElektro nie turbuj się Waść bo pryszczy na oku dostaniesz :lol:
A poważnie - sorrki, przeoczyłem pytanie: tak to jest firma, która nawija trafa.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót