• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

PCB do UniAmpa

• Autor wątku Autor wątku Q
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Pawel S. No to zamów ! :) Czemu ja mam o wszystkim myśleć ;) ;)
Mam pytanie czy schemat i opis na PCB jest kontabilny z spisem elementów??

Mogłem zamieścić większe zdjęcie - nie musielibyście psuć sobie wzroku na wyszukiwaniu moich błędów ;)
Odnośnie kondów no to przykro mi, na płytce jest tak mało miejsca że cud że się zmieściły.
Bezpieczników brak, bo plytka ma otwory pod gniazda bezpiecznikowe ułożone w linii prostej. Znalazłem w domu 3 rodzaje gniazd i wszystkie miały niesymetrycznie rozmieszczone wyprowadzenia. Udało mi się wcisnąć takie plastikowe, zielone, one mają max 6.3A wiec powinny się sprawdzić.

R21 i R67 -> sprawdźcie sobie schemat i jeszcze raz dokładnie popatrzcie na płytkę ;)

[ Dodano: 2008-06-18, 10:39 ]
MariuszElektro napisał:
Nie ma takiego słowa ;>

Ale odpowiadając na pytanie - tak, płytka i schemat są kompatybilne ze spisem elementów.

bprzem, zmontowana płytka wygląda niesamowicie :)

A my czekamy na elementy :(

Quester, tzn. kiedy wysyłasz płytki do Pawła? Na dniach, prawda?

Dobrze, że spytałeś. Sprawa właśnie wyjaśniła się już do końca :)

W dniu dzisiejszym wysyłam wszystkie PCB do Pawła, a zatem sprawa płatności została zakończona (na zbiorczą przesyłkę wpłacili wszyscy). Ponieważ trzeba było jednak dorobić PCB (do KITów), więc zrobiłem kilka sztuk dodatkowo. Suma sumarum (biorąc pod uwagę niepoważne osoby z naszego forum i wspomnianą doróbkę na potrzeby KITów) mam w tej chwili 7 sztuk do rozdysponowania (a więc jeszcze kilku szczęśliwych posiadaczy PCB do UniAmpa mieć będziemy :lol:). Każdą płytkę z pozostałych 7 sztuk wysyłam tylko bezpośrednio do zainteresowanego po dokonaniu płatności z góry wg wyliczenia znajdującego się w tym wątku i na zasadach tamtym poście określonych. Na chwilę obecną lista wygląda tak:

1. hp01 - 1 szt.
2. funk19 - 1 szt.
3. mkul - 1 szt.
4.
Zostało 4 szt.

Każdy chętny na PCB do UniAmpa kopiuje listę wraz z informacją o pozostałych sztukach, dopisuje się i koryguje ilość pozostałych płytek.

Zaznaczam, że są to ostatnie dostępne płytki i więcej nie będę dorabiał (przynajmniej w najbliższym czasie) a zatem w momencie gdy licznik pozostałych płytek zejdzie do zera kończymy sprawę PCB do UniAmpa z moim udziałem

P.S. Proszę hp01, funk19 i mkul o potwierdzenie chęci zakupu PCB w ciągu najbliższych dwóch dni. Brak potwierdzenia oznacza rezygnację z zakupu i płytki trafią do puli dostępnych.

Witam, to ja się piszę na jedną sztuczkę.

Pozdrawiam

1. hp01 - 1 szt.
2. funk19 - 1 szt.
3. mkul - 1 szt.
4. ryshard - 1 szt.

Zostało: 3 szt.

bprzem Wpadłem na pomysł myśląc dla innych, abyś robił fotki przy uruchomieniu. Po kolei co trzeba robić, a później dasz foty na forum i opis do każdych fotek co robiłeś :) Jeśli jest to możliwe do zrealizowania to byś zrobił wielką przysługę dla forumowiczów :)

O no fajny pomysł. Tyle was to będzie robic moglibyście zrobc temat i wrzucac tam swoje "tutoriale" :mrgreen:

MariuszElektro, nareszcie jakiś sensowny pomysł ;) Twój temat założony był stanowczo za wcześnie .. Teraz, gdy ktoś już złożył ( można tak powiedzieć ;) ) UniAmpa można pomyśleć nad takim tematem :)

Panowie: tutorial ? tak - ale w formie artu na głównej. Jak ktoś napisze go sensownie to z przyjemnością zamieszczę (to będzie najlepsze dla tego rodzaju tutka miejsce).
A zmontowane i uruchomione UniAmpy do własnych konstrukcji proszę (tam też można przecież spisać wskazówki dotyczące uruchomienia wzmacniacza).
Nie zakładajmy kolejnego tematu o UniAmpie - nie bądźmy monotematyczni !

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót