będziecie jakieś 30-40 lat za np. nami, gdzie my instalowaliśmy pierścienie Faradaya już w latach 70!
Wy to znaczy kto?
A po drugie to ja jestem echo a nie jakiś arwas
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
będziecie jakieś 30-40 lat za np. nami, gdzie my instalowaliśmy pierścienie Faradaya już w latach 70!
Na szczęście moderator ma wiedzę i napiętnuje twoje czary.
A o pierscienie faradaja to pytajcie Sound Wave to on dlubie godzinami w nabiegunnikach.
Jak jest jeszcze ktos kto konstruuje i produkuje glosniki to chetnie sie dowiem![]()
To już moja słodka tajemnica (tajemnica przedsiębiorstwa) - nie po to STX wydał kupę kasy na programy z których 3/4 okazało się bezużyteczne, żeby teraz podawać taką wiedzę za kilkadziesiąt może nawet kilkaset tysięcy złotych na tacy.Sound Wave jakich programów komputerowych używasz do pracy nad głośnikami?
chcę kupić kilka sztuk - podaj mi link do sklepu..... ooo niema to chyba koniec tematu.http://www.lprd.eu/loudspeakers.html
- to ciekawa teoria - możesz powiedzieć czym poparta?Miedź miedzią ale nawet najlepszy napęd nie pomoże na zniekształcenia spowodowane zbyt miękką membraną.
- to ciekawa teoria - możesz powiedzieć czym poparta?
Niemożliwe. Wynik pomiaru, metoda pomiaru albo coś jeszcze innego zawiniło/jest błędne.Sama cewka ma większą indukcyjność niż cewka zamontowana do napędu bez faradaja.
To już moja słodka tajemnica (tajemnica przedsiębiorstwa) - nie po to STX wydał kupę kasy na programy z których 3/4 okazało się bezużyteczne, żeby teraz podawać taką wiedzę za kilkadziesiąt może nawet kilkaset tysięcy złotych na tacy.
Dodam tylko, że nie wszystko da się kupić. Własnoręcznie stworzyłem kilkanaście bardzo obszernych arkuszy w excelu gdzie nad każdym siedziałem po kilka - kilkanaście tygodni - niestety to są lata pracy i doświadczenia.
Jak ze wszystkim jest wiedza którą można się dzielić i wiedza objęta tajemnicą przedsiębiorstwa.
Sama cewka ma większą indukcyjność niż cewka zamontowana do napędu bez faradaja.
Kolego, albo zrobiłeś błąd podczas pisania, albo nie rozróżniasz induktancji od indukcji.Pomiar nie kłamie. Indukcja w szczelinie wynosi 1,8T więc jest wystarczająca żeby całkowicie nasycić rdzeń.
echo, offtopic! temat dotyczy pierscieni faradaya a nie oprogramowania! | ![]() |
Among our patented technologies is Symmetric Drive (SD), which consist of carefully
engineered copper rings and/or copper caps to reduce distortion as well as providing a
symmetric induction around the gap centre point. This helps control eddy currents in the
motor system and flattens the impedance curve. The SD system exists in several versions
and is used in most of our woofers and tweeters.