Siemanko.
Tak wróciłem do mojego postu po tych wszystkich doświadczeniach, ehhh aż się łezka w oku kręci

Woofery wygrzały się, brzmienie się poprawiło.
Po maturkach i jak przyjdzie zwrot z podatku wlecą MCX-y, czarne śrubki oraz podstawki z kolcami. Przy okazji odświeżę fornir, lekki szlif i olej.
W wakacje do roboty i zbieramy na jakiś subik
Aplituner Philipsa mimo waszej krytyki spełnia zadanie.
Wspominałem w niektórych postach i wychyleniach membrany - występowało to przy podłączeniu do wierzy Sony. W ampli to nie występuje. Naprawdę dobrze je napędza i trzyma za morde, przy większych głośnościach regał wpada w rezonans

Źródłem dźwięku głównie jest komputer z wyjście cyfrowym SPDIF, nie raz mój monitor / TV, nie raz po prostu telefon.
Tutaj ciekawostka - mój TV nie ma wyjścia dźwięku. Sposób jest prosty - SCART > RCA OUT. Tak, SCART ma wyjście/wejście fonii i wizji.
Sygnał dźwięku jest bezpośrednio podłączony do sekcji dźwiękowej, a jego sygnał jest niezależny od głośności ustawionej na TV. Dźwięk bez szumów, bardzo dobry.
Podsumowując - koszta są nieważne jak coś lubisz robić - wydałem z 800 zł na te kolumny, ale co dzień jak patrze na nie to jestem zadowolony, nie ma dnia żeby nie grały.
Dołożę jeszcze i 200 zł bo wiem że warto.
Pozdro !
Po modyfikacjach będzie sesyjka jakąś lustrzanką może