• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

pierwsze powazne sluchawki

dlatego juz dawno odpuscilem te sluchawki ;)
po malej przerobce sluchawki od HTC graja na tyle dobrze ze nie widze sensu wydawania wiecej na sluchawki

Rhainkraft , wiem co oni mają za sprzęt, to samo co audioplaza. AKD, Beyerdynamic, Denon. W audioplazie wiem że czasem Senki mają. Żadko które dają przesłuchać. ale w saturnie podobno czasem sony wiszą. Muszę kiedyś pojeździć i zdam relację , co gdzie piszczy;)

Teraz prawie wszystkie słuchawki mają charakterystykę dziury w polskim asfalcie. Albo jest bas podbity co potrafi rozerwać głowę albo jest obcięty bas, co też wkurza. Bardzo ciężko znaleźć słuchawki odpowiedniej jakości za dobrą cenę. Oczywiście słuchawki po kilka-kilkanaście złotych to dobry wybór, ale tylko jeśli nie jesteśmy wielkimi koneserami lub potrzebujemy czegoś na miasto. Dla przeciętnej nieosłuchanej osoby to też dobry wybór, co prawda nie szkoda takich słuchawek, ale z drugiej strony dużo się traci przy dobrym odtwarzaczu.

Moim skromnym zdaniem jesli mysli sie powaznie o sluchawkach to nalezy traktowac takze powazny wzmacniacz sluchawkowy jako absolutnie nieodzowny.

Słuchawki dokanałowe, a nauszne to 2rózne rzeczy. Ponieważ dokanałowe mają dużo wspólnego z naszym kanałem słuchowym i słuchawka która nie będzie "leżała" w naszym uchu po prostu nie zagra :) Przedwczoraj wybrałem się do media markt po słuchawki, miałem już kupić AKG K321- ale coś mnie tchnęło i zapytałem czy mogę przetestować przed zakupem. Gość mówi że bez problemu, rozpakował i dał do sprawdzenia :D W końcu wybrałem Sony ex10, za 40zł nie ma dla mnie i mojego telefonu nic lepszego. Bas jest przyjemny, góra również- średnica wprawdzie się gubi, ale może kilka dni z różowym szumem im pomogą.

Bez przesady, zalety wzmacniacza słuchawkowego każdy zauważy ale nie wyobrażam sobie tego targać ze sobą na zewnątrz.

DiGiCo ostatnio też przez myśl przechodzą mi dokanałówki, bo Kossy KSC75 są dla mnie za mało portable. Boję się, że tanie dokanałówki będą dudniały basem, jeszcze nie spotkałem z takimi co nie mają jego nadmiaru.
Kiedyś czaiłem się na Sony MH1C, fajne bo mają od razu pilot i mikrofon do telefonu. Dobre opinie ludzie pisali na forum, nawet gdzieś był jakiś wywiad z człowiekiem co je projektował.

Kilka dni temu przeszedłem się do Saturna i tam też kupa słabych słuchawek za duże pieniądze (kiedyś w saturnie widziałem CAL! za 600zł, gdzie w komputerowym kupiłem je za 230zł, ale dzięki saturnowi sobie mogłem posłuchać jak biją resztę słuchawek na stanowisku), jedyne słuchawki jakie mi się spodobały to AKG K 550, choć grały dość zimno, basu było w zasadzie w sam raz, tylko miałem wrażenie, że jest podbicie w wyższym paśmie.

Nie na temat...
Wszystko przez złą jakość wtyku, który założyłeś :D

Ja przy telefonie używam creative ep-630 od 3-4lat. Jak za taką cenę są dobre jak dla mnie ;)

Ostatnia edycja:
Wlasnie wymienilem znajmomemu jack'a w tych sluchawkach i sobie slucham... Dla mnie porazka. Graja fatalnie ;/ Cresyn'y C230s, ktore sa w tej samej polce cenowej bija je na glowe.

Nie wiem, nie mieli takich na wystawie. Moim zdaniem w cenie do 100zł trzeba kierować się własnymi upodobaniami i preferencjami bo każdemu modelowi będzie czegoś brakowało. Do osłuchu służą mi urządzenia z szeroką sceną, a nie każdego stać na pchełki Shure...

Jako, że się pozbywam EP-630 (idą do dziewczyny) to szukam do siebie czegoś z podobnej półki cenowej > 50-70zł, oprócz Cresyn C230E znajdzie się coś jeszcze? Szukam dokanałowych.

Pozdrawiam

MEElectronics MEE M9. Nic lepszego w tej kwocie nie znalazłem :) bardzo fajne dokanałówki

"Plusy:
+ Bogaty zestaw
+ Jakość wykonania kabla
+ Szczegółowość
+ Jakość basu

Minusy:
- "Podejrzana" wtyczka
- Zniekształcone tony wysokie
- Metaliczne wokale "

( http://forum.mp3store.pl/topic/63951-meelectronics-m9p/ )

(to się odnosi do 1 generacji), jak jest w drugiej muszę doczytać

Jakby miał ktoś inne propozycje to proszę pisać :)

Ostatnia edycja:
Tanie sluchawki, ktore mi sie bardzo spodobaly to Senki HD201, maja fajna zywa srednice dzieki czemu wokale z pazurem jak np. Pink brzmia bardzo dobrze. Pierwszy tydzien dosc mocno wala basem, ale pozniej sie normuje sytuacja.

nie bola was kanaly uszne przy tych sluchawkach? ja nie moge jakos bo po godzinie odczuwam bol :/ mam nauszne ultrasone ale sa tak gigantyczne ze na silowni glupio w nich wygladalem xD kupilem senki pmx-70 i nie sa warte tej kasy... kupowalem w uk nie te z allegro z chin za 40pln ale sam nie wiem czy to tez nie chinska podroba bo bardzo marna jakosc dzwieku...

Powrót