Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
WIem, chciałem to zrobić na zasadzie odmierzenia odległości stopy pilarki od lini cięcia następnie odpowiednio mocując prowadnicę wyciąć po narysowanej lini pod kątem prostym, po prostu chciałem to zrobić równiej niż wyrzynarką.Bez prowadnicy nie wiesz za bardzo gdzie masz linie cięcia, musisz wymierzać za każdym razem, dodawać offset, odpowiednio mocować płaskownik by po nim sunąć bokiem stopy pilarki (o ile ci nie ucieknie gdzieś na boki), a potem powtórzyć dla każdego boku ;-) Do tego nie byłbym pewien czy te tanie pilarki utrzymają kąt na całej lini cięcia (nie mówiąc o dokładności skali).
Jakosc ciecia, to jedno, a drugie to powtarzalnosc, ktora ciezko uzykac stosujac pilarke, a nawet dobra zaglebiarke.
Jak masz stol do zaglebiarki to i owszemale jak za kazdym cieciem odmierzasz wymiar, to nigdy nie bedziesz mial potwarzalnosci jaka daje pila stolowa czy stol z zaglebiarka.
Powtarzalność można uzyskać, oczywiście kosztem czasu/pracy (mierzenie/ustawianie) w porównaniu do piły stołowej.
Nie da sie uzyskac takiej powtarzalnosci jak na pile stolowej. Zeby ja uzyskac musisz miec do tego przyrzad https://www.festoolusa.com/media/pdf/review of the festool parallel guides.pdf
Natomiast najlepszym rozwiazaniem jest posiadanie niewielkiej pily stolowej oraz zaglebiarki. Osobiscie uwazam, ze w kazdym mini warsztacie musza byc oba te narzedzia, szczegolnie jak dysponujemy niewielka iloscia miejsca.
sama zaglebiarka to mordega i nie wyobrazam sobie pracy wylacznie takim narzedziem![]()
Ale przy zagłębiarce jest limit cięcia w poprzek do około 30cm więc odpada w tym przypadku.Natomiast przy zagłębiarce masz to bardzo uproszczone i praktycznie nawet bez używania ścisków przytrzymujących listwę wytniesz bardzo dokładnie tylko rysując linie cięcia i przykładając szynę prowadzącą do obrysu.
Zaskoczę Cię, nie mam frezarki...Rfck - zapewne masz frezarkę. Nie lepiej wyciąć to wyrzynarką i później wyrównać frezarką z frezem z łożyskiem przy jakiejś listwie? Nie będzie musiał wydawać kasy a na jednorazowej robocie efekt będzie podobny
Ja rozumiem że dążysz do perfekcji ale jakiekolwiek urządzenie według Ciebie się nie nadaje do prostego wycięcia płyt mdf ?Jakosc ciecia, to jedno, a drugie to powtarzalnosc, ktora ciezko uzykac stosujac pilarke, a nawet dobra zaglebiarke.