• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

pochwalcie sie kolumnami (nie chodzi mi o samorubki)

kolumny.jpg

A ja mam MOSSCADE MF-70.
Tak, wcześniej tez nie slyszalem o takiej firmie, ale jak 2 lata temu posluchalem jak
graja, to w cenie do 2 tys. zlotych nie bylo konkurenta!
A z boku moj subik co dopelnia od dolu brzmienie.

Pozdr

Ja mam przy TV zestawik podłogowy 4 kolumny magnata + centralny i subik pioniera 120W nad czym wszystkim prubuje panować Denon AVR-1705
A przy kompie tylnie monitorki made in my self na tonsilkach 80W a fronty to samo tyle że podłogowe (czyli 2xtosilki w każdej sztuce) + centralny a mocy dostarcza Thomson DPL-1000...
A bym zapomniał właśnie skończyłem subika 250W Qts=0.32 w obudowie-sześcian (35cm bok = 28L) ofkors bas-tu i tam-refleks z końcówką na 2xTDA7294.
Pozdro.

:)

[ Dodano: 2005-03-19, 22:55 ]
Tak miało być ;[

[ Dodano: 2005-03-19, 22:56 ]
Co tu sie dzieje?Nie wiem...linkowanie padło.Chyba...

[ Dodano: 2005-03-19, 23:00 ]
acu2.jpg

Tera jest.

Głośniki Technics'a SB- EX2 są malutkie ale grają pięknie

Załączniki

• 333333333_488.jpg
    333333333_488.jpg
    28.9 KB · Wyświetleń: 0
Tonsile na GDN 20/80/2 oraz GDWK 10/80/7
Jeszcze nie sa do konca wykonczone, bo nie wiem, gdzie moge kupić listwy wykonczeniowe i pierscienie na glosniki...:/

Załączniki

• kolo.jpg
    kolo.jpg
    50.3 KB · Wyświetleń: 0
Amplituner Radmor 5412
Korektor Radmor 5471
Kolumny Unitra Space'86

Głośniki basowe mają tylko 30W, ale w praktyce grają bardzo ładnie. Bardzo podoba mi sie bas. Co prawda nie jest może mocny, ale za to głęboki i ładnie brzmiący

Witam. Jestem nowy i też chciałem sie zaprezentować moim dorobkiem sprzętowym.

To tak.

Po pierwsze mam kolumny marki Emerson na licencji ( Unitra Tonsil ).

W kolumnach mieszkaja dwudrożne glośniki;

wysokotonowy : Tonsila GDWK 9/80, 8Ohm

niskotonowy : na początku jak kuiłem kolumny były na głosniku Alphard ale postanowiłem wymienić na głośnik Extreme RX802 120RMS.

Dodatkowo kolumny napędzane są wzmacniaczem firmy Pioneer A-225 - czterokanałowy. Jest ze mną od początku jak go zakupiłem. i nigdy nie był katowany.

W planach mam od nowa wygłuszyć kolumny + nowe zaprojektowanie zwrotnicy na lepszych komponentach.

pozdrawiam Olek -> Łódź

!! dodałem bass reflex!!

Załączniki

• obraz_017.jpg
    obraz_017.jpg
    48.4 KB · Wyświetleń: 0
  • obraz_010.jpg
    obraz_010.jpg
    48.5 KB · Wyświetleń: 0
  • obraz_005_404.jpg
    obraz_005_404.jpg
    33.5 KB · Wyświetleń: 0
najlepiej oryginalny jaki tam byl bo wtedy nie musisz tykac zwrotnicy.....

podaj jeszcze litraz kolumny

nie wroze rewelacji 2way na 20cm glosniku

oleczek1988, Dobiera się raczej obudowę do głośnika.. Oblicz ile obudowa ma litrów netto. Poczytaj artykuły.... popatrz na oferte www.stx.pl

Powrót