• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

pochwalcie sie kolumnami (nie chodzi mi o samorubki)

Nie wiem czy w moich zwrotka była oryginalna ale grały bum - cyk.
Niedość że 20cm do średnicy to nie rewelacja to jeszcze wysoki był cięty chyba na 4k albo i wyżej.
Generalnie pasma pomiędzy 700 a 3000 Hz nie było :/
Teraz mam w takiej budzie GDN20/60 tonsila (zamknięta mocno wytłumiona) + jakieś GDWK z tych nowszych coś ala 11/100 - dokładnie nie wiem bo nie ma nadruku.
Gra to teraz w miarę przyzwoicie, ale myślę że gdyby jeszcze poprzcować nad zwrotką to mogłoby lepiej.

Newborn napisał:
Niedość że 20cm do średnicy to nie rewelacja to jeszcze wysoki był cięty chyba na 4k albo i wyżej.
Teraz mam w takiej budzie GDN20/60 tonsila (zamknięta mocno wytłumiona) + jakieś GDWK z tych nowszych coś ala 11/100 - dokładnie nie wiem bo nie ma nadruku.
Gra to teraz w miarę przyzwoicie, ale myślę że gdyby jeszcze poprzcować nad zwrotką to mogłoby lepiej.

a co myslisz na o basa reflex w mojej kolumnie ??

[ Dodano: 2006-01-22, 12:31 ]
Newborn napisał:

a co myslisz na o bass reflex-ie w mojej kolumnie ??

A oto zdjecie mojej zwrotnicy. Takie mam w emersonach. I ta zwrotnica musi uciagnac 20cm RMS 120W Extreme i GDWK 9/80

Chłopaki, zasmiecacie troche temat....
Oleczek, proponuje poszukac na forum i jak nic nei znajdziesz zalozyc temat i zadac sensowne pytania.

oleczek1988 napisał:
a co myslisz na o bass reflex-ie w mojej kolumnie ??

Nie wiem co to za głośnik ten RX802 ale dla tego tonsila który jest u mnie to w tym litrarzu BR to kompletny niewypał. Kilka lat temu się uparłem na BR i grało to fatalnie w tej konfiguracji. Może przy większej budzie ten tonsil z BR by jakoś zagrał, ale i tak jego Qts sugeruje raczej zamkniętą. I przy tych około 20L dużo lepiej grają w closed mocno tłumionej.

Ja przy kompie mam Creative P5800. I jestem w trakcie budowy estradówek. Mam też inny sprzet w domku ... ;)

sprzecik.jpg

Ja mam soniaczki ale nienazekam jak narazie i sa ekranowane :D niestety na necia nic o nich niemoge znalesc :(:( U gory jest alpierd bo orginaly spalilem a dostac ich niemoge :(

Załączniki

• img_0085.jpg
    img_0085.jpg
    40.8 KB · Wyświetleń: 0
Powrót