• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pochwalcie się wzmacniaczami!!!

Nie wiem czy mogę w tym miejscu o to prosić ale jak ktoś z Was ma schemat estradowej końcówki mocy około 500Watt (odrobinę mniej lub więcej) to bardzo proszę o przesłanie mailem. Dzięki

Moj kolega z klasy ma fajny wzmacniacz !!!!!!!!!Ostatnio go ulepszal !!! gra jeszcze lepiej !!!
Pozdro dla niego i dla was !!!!

Nordmedne

Nordmedne

To moj wzmacniacz... starej niemieckiej legnedarnej marki NORDMENDE(model PA1100). Jego moc to 2x40 na koncowkach STK 0039 .... mimo niewielkiej mocy ma bardzo ladny dzwiek jak na taki egzemplaz (wręcz unikatowy) Stary ale za to pozadny i mocny(jesli chodzi o obudowe)! Jedyne co w nim wymienialem to kable poniewaz stare byly aluminiowe i zrobily sie kruche(niedawlo to ladnje stereofoni i na dodatek te wycie) co rozwizalo problem pozytywnie. :)

Załączniki

• nordmende_pa_1100.jpg
    nordmende_pa_1100.jpg
    31.1 KB · Wyświetleń: 0
A ja tam nie mam jakiegoś super wzmaka...
Sony model TA-F235R 2x40W

A ja ciagle w fazie testów bo matura i dyplomówka,robota i baba... no ale kilka imprez już zasilił :)
Tda7250+dwie komplementarne pary bdx64/65

Moc około 2x100/4R bo trafo jest tylko 2x24AC,ale za to mam 30milifaradów na gałąź i chłodzik 50x20cm :))

Załączniki

• bigpaj_k.jpg
    bigpaj_k.jpg
    51.2 KB · Wyświetleń: 0
ja mam takiego kewoodzika ka949 narazie gra dobze czysto i głosno ale juz nie raz było czuc z niego plastik. No i ostatnio kumpel pożyczył mi na dłuzszy okres wzmak estrade spm na 2 stkach. to zasilam nim woofer

Załączniki

• new_picture2.jpg
    new_picture2.jpg
    34.6 KB · Wyświetleń: 0
  • kenwood_ka_949__2.jpg
    kenwood_ka_949__2.jpg
    38.6 KB · Wyświetleń: 0
A ja dzisiaj zamowilem sobie wzmaka ;] w sumie sama koncowke mocy

Załączniki

• 37252814.jpg
    37252814.jpg
    12.2 KB · Wyświetleń: 0
Unitra PW 1801 (możliwość podłaczenia głosników w system kwadrofoniczny)(troszke przerobiona[teraz żałuję:(])
Unitra Elton 60
Unitra TMP- 602 Taraban (amplituner Mono)
Unitra Jubilat (amplituner stereo)
Unitra R8040(amplituner stereo)
Unitra RadioAmator 2b stereo

Sinus 800 (estradówka)

z czego tylko jubilat i eltron leżą w szafie a reszta jest używana:)

ile cie kosztowala ta 800?? bo potrzebuje wzmaka ktory mi napedzi dwie beymy VM-15....a o tych sinusach slyszalem calkiem pozytywne opinie...

ja unitra WS 318.........na elektrodzie pisale ze 4x60W moze to i prawda, ale nie podlaczalem 4 kolumn na raz jeszcze :]

Powrót