Dystans prosty, a w koło oklejony taśmą dekarską.
na razie poczekajmy na cieplejsze dni, wtedy jeszcze zdejmę tapicerkę i poszukam ewentualnych przedmuchow.
Swoją droga...
Rto pod radiem piszczal, buszmen ani trochę... Kenwood zrobiony i co? Piszczy. I co teraz... Wzmak czy radio... :-\
Niby piszczy tylko jak jest cicho, później spokojnie można zagłuszyć piszczenie. Wygląda na to że obojętnie czy odpalone auto, czy nie.
Na wzmaku jest taka śrubka gnd (od strony wejść rca) - to jakieś dodatkowe uziemienie które można wykorzystać i miałoby szanse pomoc? O ile to masa szwankuje oczywiście.
---------- Post dodany o 21:56 ---------- Poprzedni post o 16:35 ----------
znalazłem sobie instrukcje do kenia
mój angielski jest ograniczony, ale pismem obrazkowym posługiwali się mniej rozwinięci ode mnie więc...
chodzi o stronę 5 i 6 poniższej instrukcji
http://pl.scribd.com/doc/3275895/ManualsMania-Kenwood-KAC848-kac748pdf-Owners-Manual-English
Tam na obrazku jest (nazwijmy to) konektor, który wychodzi kabelkiem gdzieś od RCA. Hm, hm. Opisane ogólnie jako "RCA cable ground terminal"
Czy to jest coś w stylu tego, o czym pisałem wyżej? Tylko jak to wykorzystać teraz, kiedy jako tako kabelka przy RCA nie ma? Ma prawo rozwiązać to problem piszczenia?
Przewalacie sprzętu kupę, więc lepiej was zapytać

Jest opcja, że buszmen miał coś takiego w "środku" albo został zmodyfikowany (połączona masa rca z ogólną masą auta?)