przeskaluj wykresy po Y na 50-80dB i daj jeszcze raz zdjecia
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
wrzuc to jeszcze raz jakos normalnie spakowane bo otworzyc nie moge (koncowki zmienialem)
czy to nie za malo :/sygnałem nie wzmocnionym (prosto z karty)
Przygotowując się do pracy z SW ściągnąłem z netu wszystkie tutoriale jakie znalazłem (również w j.angielskim na wszelki wypadekczy to nie za malo :/
Napisałem mu PW. Dzięki.mecz dolphina o pomoc.
dla jakiej normy?Wzmacniaczyk ten ma kilka gotowych nastawów na PR-kach wieloobrotowch, które wyregulowałem u kumpla na oscyloskopie, wiec moc jest dokladnie 1W.
Nie wiem o jaką normę chodzi, ale zgodnie ze wzoramidla jakiej normy?
Słuszna uwaga. Nie pamiętam dokładnie, bo JIG'a i kalibrację jego wzmacniacza robiłem kilka lat temu, ale tu rzeczywiście może być jeden błędów.no wlasnie chodzi o te moetody pomiaru
czy 1w dla konkretnej wartosci czy 2,83v
2,83v bedzie pewne za kazdym razem (o ile nie zmienisz nic w sygnale wejsciowym)
a wartosc dla 1w/np8r bedzie poprawna tylko dla rezystora!
Co do samego układu wzmacniacza to jego ustawienie ze wzmocnieniem 1:1 zrobiłem po to, żeby kalibrację karty przeprowadzać razem ze wzmacniaczem, co pozwoli uniknąć lub przynajmniej zmniejszyć ewentualne przekłamania podczas pomiarów.-używaj wzmacniacza do pomiarów charakterystyk częstotliwościowych. Ale uwaga! Musisz być pewny, ze wzmacnia on liniowo w całym paśmie, czyli jak tylko ma gałki od basu i treble itp,
tak właśnie mam zrobione, ale przeprowadzę całą kalibrację raz jeszczezchowaj sobie to głeboko w systemie bo z takiego początkowego skalibrowanego projektu, można dalej jechać z pomiarami.
dlatego stosuje sie rezystory 1% do kalibracji zeby uniknac bledu pomiaru miernikaRóżnica pomiaru rezystora referencyjnego jest rzędu 0,2 Ohm. SW mierzy mniej niż multimetr (CHY-21).