To było moje pierwsze AS, także na początek wielkie dzięki wszystkim których miałem okazję poznać i uścisnąć im dłoń.
Nasz pokój wypadł naprawdę fajnie, zarówno organizacyjnie jak i sonicznie, także "chapeau bas" wszystkim zaangażowanym.
Szczególne dzięki ekipie z Emki z którą spędziłem ten weekend, było sympatycznie i śmiesznie. Już się nie mogę doczekać AS 2016 !
Na AS jechałem głównie dla ludzi, choć z racji małego osłuchania liczyłem na poszerzenie horyzontów. To nie do końca się udało. Z pełnym przekonaniem mogę potwierdzić słowa kiedyś przeczytane na forum, że na AS można pooglądać a nie posłuchać. W większości pokojów leci "plumkanie" albo repertuar który zrobi efekt nawet na konstrukcjach słabych, druga sprawa aby mieć jakiś pogląd trzeba by siedzieć zawsze w centrum i słuchać tego samego repertuaru na każdym systemie, a to niewykonalne. Nie będę już wspominał o akustyce niektórych pokojów.
Na koniec i tak o wszystkim zadecydują gusta, a te są mocno odmienne. Ot choćby ktoś wymieniał tu aktywne Focale, dla mnie cały zakres był przykryty przez pompujący bas. Jak dałem facetowi soundtrack z incepcji to nawet 4 minutowego kawałka nie dograł do końca, chyba mu wstyd było.
Plusik postawiłbym przy STX, Akkus i Pylon Audio - w ludzkiej cenie można dostać brzmienie za które na innym piętrze wołają 10 razy tyle.
Ktoś mi mówił, że widział pokój gdzie koleś miał 5 utworów, o każdym z nich coś mówił i tak w kółko...
To były moje słowa, taka sytuacja miała miejsce w pokoju gdzie grały te wielkie kwadratowe horny.
BTW, może podpisać ludzi na grupowym jak w zeszłych latach ? Dzięki temu skojarzyłem kilka osób w tym roku