• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

pokój DIYaudio.pl na Audio Show 2015?

Ale sprzętu się narobiło :) Za rok nie będzie czego pokazywać :P
Mało było kolumn to zgłosiłem swoje, ale widzę, że się porobiło to nie ma sensu abym swoje tam wstawiał :) Niech się inni wykazują :)

Dlatego pisałem wcześniej o selekcji wystawionego sprzętu. Można by było zrobić jakąś listę na którą można wpisywać poszczególne propozycje i wyznaczyć czas po którym odbylobysie coś w rodzaju głosowania i przykładowo 4 najwyżej oceniane pozycję jadą do Warszawy.

Ale nie mamy jak zweryfikować sprzętu bez odsłuchu. Oczywiście można domniemac, że coś zagra lepiej a coś gorzej, ale prawdziwa selekcja odbędzie się 5 listopada w nocy.
Niestety nie każdy sprzęt zagra - tak samo jest każdego roku w pokoju Audiostereo.

Budujmy listę chętnych i sprzętu. Jak znam życie ktoś się potem wykruszy albo coś w tym stylu. Zbudujmy bazę, którą potem spokojnie obrobimy.

TO może wybierzcie coś jak najmniej standardowego, ciekawego pod względem konstrukyjnym, mało popularne itd

Ale nie mamy jak zweryfikować sprzętu bez odsłuchu. Oczywiście można domniemac, że coś zagra lepiej a coś gorzej, ale prawdziwa selekcja odbędzie się 5 listopada w nocy.
Niestety nie każdy sprzęt zagra - tak samo jest każdego roku w pokoju Audiostereo.

Budujmy listę chętnych i sprzętu. Jak znam życie ktoś się potem wykruszy albo coś w tym stylu. Zbudujmy bazę, którą potem spokojnie obrobimy.
Weryfikujmy po tym po czym możemy czyli wygląd zewnętrzny, dbałość o szczegóły itp. Szanowne grono forumowiczów jest tak doświadczone że jak rzuca okiem na przetworniki, zwrotke, wykresy to już będą wiedzieć jak to bucy :-)

No i wlasnie to jest problem tego forum :/

Spoko, jakoś się dogadamy :) bez drobnego szarpania nigdy się nie da ;)

Ja najzwyczajniej nie wyobrażam sobie pokazać czegoś co nie gra. Dla przykładu powiem, że moje kolumny w drugim pokoju na tej samej elektronice nie buduą sceny i słabo wypadają. W salonie gdzie ich miejsce grają lepiej niż zwrotka przewiduje.

Dużo czasu i energii poświęciłem i poświęcę żeby nasz mały projekt wyszedł profesjonalnie na AS. Bez odsłuchu w ciemno nie będę budował wirtualnych systemów bo tak się nie da.

Spośród mam nadzieję licznych propozycji kilka dni przed imprezą zbiorę potwierdzenia kto dojedzie. Spotkamy się na miejscu w pokoju hotelowym i będziemy tworzyć systemy ze 3 lub 4 o ile będzie z czego wybierać. Podejrzewam, że będzie nas kilkoro więc razem posłuchamy i wybierzemy. Jak będą spory bo każdy będzie uważał że jego gra najlepiej a sprzęt drugiego to niewypał - zrobimy 3 osobową radę pokoju z ludzi, którzy nic nie wystawiają i będzie decyzja.

Czy decyzja już została podjęta, w sensie czy to będzie faktycznie sygnowane diyaudio.pl?
Pawel S. może cos napiszesz?

Nic mi do tego, tylko pytam z ciekawości - bo widzę parę stron pitu pitu, a admina nici.

Zlepianie wirtualnych systemów to bezsens, tak się po prostu nie da, nie bez odsłuchu.
Kto chce pokazać swój sprzęt niech wpisuje się na listę i tyle.
Słowo "pokazać" to słowo klucz.
Ja zabieram swoje kolumny po to aby je pokazać... jeśli zagrają to tym bardziej będę zadowolony.

Grać w pokoju będzie najlepszy system wybrany w czwartek wieczorem.
Jeśli będzie ich kilka i będzie na nie miejsce na froncie, to również będą grały i tyle.
Reszta będzie stała na pokaz.

Priorytetem jest teraz ogarnięcie głównego stolika, bo sprzęt jest ale nie ma na czym postawić.

To ja dokładam seas excel i dynaudio w monitorze
Nie ma ale mam nadzieje zrobic
Mam na to 2 miesiące

Jakby ktos chciał pomoc i uczestniczyć w projekcie to zapraszam

Panowie narobiliście mi smaku na Audioshow jeżeli będzie pokoik diyaudio.pl :)
No i exceli z chęcią bym posłuchał :)

Planujecie się wystawiać cały weekend czy tylko np piątek czy sobota?

Nasz pokój najprawdopodobniej będzie obok pokoju DIY Audiostereo
mialem pisac ze by to dobrze wygladalo ;)
w takim razie bedzie super :D
tylko trzeba ladnie przed drzwiami opisac co to znaczy DIY. zeby ludzie wchodzacy z ulicy wiedzieli ze jestesmy amatorami hobbystami ;)

Koszulki\koszule z nadrukiem DIYAudio, na pw padł od mariana pomysł cukierków z nadrukiem DIYAudio, jakieś eleganckie plakietki dla nas czy pod sprzęt. Małe wizytówki dla gości z samym adresem naszego forum... Jest tego sporo więcej do załatwienia i uzgodnienia, jednak nie wszystko na raz bo zrobi się bałagan.
a moze by tak wylozyc pare grosza i zamowic koszulki, kubki, kalendarze i sprobowac to sprzedac z zyskiem na wystawie?
temat raczej luzny, bo koszt inwestycji spory...

Czy decyzja już została podjęta, w sensie czy to będzie faktycznie sygnowane diyaudio.pl?
Pawel S. może cos napiszesz?

Nic mi do tego, tylko pytam z ciekawości - bo widzę parę stron pitu pitu, a admina nici.
jak beda konkrety to bedzie logo. a widac ze idzie dobrze ;)

panowie, od dawna chodzi mi po glowie taki pomysl na "znawcow"
co powiecie na zasloniecie kolumn maskownicami, tak zeby zaslanialy np 2 pary kolumn.
wtedy moznaby zrobic slepy test i nikt by sie nie wzorowal wygladem kolumny czy zastosowanymi glosnikami ;)

panowie, poprosze o konkrety - ile kosztuje pokoj?
trzeba by sie zaczac deklarowac z kasa ;)
mamy 2 miesiace wiec co wyplate mozna pare grosza wplacic ;)

- - - - - aktualizacja - - - - -

mam pomysl na "pokazanie" czegos od siebie
jak czas i mozliwosci pozwola to bym zrobil kolumienki do kompa. cos innego zeby bylo ciekawiej ;)

myslalem tez o pokazaniu przekroju glosnika ktory wykonalem pare lat temu ze starego tonsila
zawsze to cos co przykuje oko ;)

Jak audioshow jest kilka dni i duzo zestawów macie to po co selekcje robić co ma grać na froncie, rozłóżcie wszystkie zestawy na te kilka dni. W jeden dzień graja takie, w drugi inne itd.

Witam Szanownych Forumowiczów !

Wybieram się na Audio Show 2015. Jestem ze Śląska, konkretnie z Tychów.
Chcę skompletować ekipę ok. 5-7 osób, by zdążyć zarezerwować dogodne (acz nie za drogie) noclegi w pobliżu miejsc wystawy.
Dysponuję autem 7-mioosobowym na gaz (Dacia Logan MCV 1), z hakiem (w razie gdyby trzeba pociągnąć przyczepę ze sprzętem).

Doradzicie w jakim Wątku, czy na jakim Forum najskuteczniej szukać ekipy na taką eskapadę ?
Wpisałem posta na Audiostereo.pl, ale, że dopiero co się zarejestrowałem na tamtejszym forum, mój post musi przejść "przez ręce Moderatora" zanim będzie widoczny (mam nadzieję, że najdalej jutro).

Powrót