Ahoj, nie chcialem pisac lecz nie ktore wpisy odbieram jako atak na moja osobe.
- po pierwsze
Osoby odczuwające niechec, nienawisc do tego forum i ich uzytkownikow proszone sa o nie podsycanie tego watku, gdyz to prowadzi do kompletnie niczego. Kiedys za lebka jak mnie jakies forum wkurzalo, albo w momencie gdy moje argumenty sie konczyly - zakladalem swoje i tyle (pozniej cisnienie opadalo i stwierdzalem ze to nie ma sensu). Naprawde nie robcie zametu.
- po drugie
Osoby, ktore nie robily nic w okolo przygotowywan i organizacji AVS rowniez proszone sa o nie komentowanie, w taki sposob jakby one same byly chyba tym faktem pokrzywdzone.... ze to wlasnie nie oni/one/one-one pomagali. Organizacja pokoju AVS z reguly zajmuja sie te same osoby (more/less) ze wzgledu na to ze osoby te same wyrażają na to chec i ja sam mam do nich zaufanie. Na tak liczne forum jest garstka osob ktore cos chca zrobic, a nie tyllko brac. Prosze miejcie to na uwadze ze my w domu zostawiamy rodziny, pakujemy sie i na swoj koszt jedziemy do wawy promowac ideeeee DIY oraz serwis.
Co roku zachacam do pomocy, rąk do pracy (oprocz ludzi 'co zawsze' brak)
Malo kto o 22 (dzieki lklukasz) w nocy zawiezie mnie w nocy do irka, ktory to w poznych godzinach naprawia mojego iAMP zamiast spac.
- po trzecie
Dziekuje Wam za wplaty i od razu przypominam ... ze sa to wplaty dobrowolne. To ze ktos wplacil na pokoju nie daje kompletnie zadnych przywilejów. Szanujmy sie koledzy, bez przesady.
- po czwarte
Co roku w pokoju ludzie pytaja czy cos jest na sprzedaz czy. Tak jak i rok temu, pojawila sie informacja ze wlasciciel chce sprzedac kolumny (nie wszystkie, tabliczka z zabawnym napisem stala na odp. sprzecie). Grupa operujaca w pokoju obraca gotowka i tworzy pozniej za nia nowe projekty, Ludziom sie podoba, moga sobie posluchac co chca na naszych sprzetach i pozniej, oczywiscie po imprezie skontaktowac sie z ownerem i wziac sobie to niczym z OLX. Nie ma w tym nic slego.
Taka to ekipa, ze szybko nudzi sie sprzetem, jest obrot - sa projekty i caly FUN z DIY.
- po piąte
Tabliczka z informacja ceny za projekt, to pomysl przeniesiony rowniez z AVS 2018. W zeszlym roku byl chyba opisany zestaw na STX - zestaw za okolo 250zl, jaja byly jeszcze wieksze. Pomysl jaki za tym stoi to.... to jest taki zeby pokazac ludziom iz za male pieniadze mozna zrobic adekwatnie fajne granie. Miny i zdziwienia osob byly czesto super jak pytali czy 650 za kolumne, a pozniej dowiadywali sie ze to 650zl za caly setup. Naprawde bomba. Nie bylo rowniez problemu zeby odsylac potencjalnych klientow do sklepu Karola wprost do kitu.
- po szóste
Przez 3 bite dni LuSzTi wbijal ludziom do glowy mowiac wprost: nic nie sprzedajemy, nic nie produkujemy, promujemy DIY i wydajemy na to swoje pieniadze, projekty udostepniamy w sieci do skopiowania za darmo - czasem zdarza sie ze ktos chce sprzedac swoje kolumny jak to normalny czlowiek czasem cos sprzedaje.
Nie wiem skad takie negatywne i wyimaginowanie opinie o 'szefie' pokoju. Aczkolwiek wszyscy nimi byli.
- po siodme
Projekt.
Odpisujac na absurdalne donosy.
Czas wystawy to 26 godzin. Projekt AVS gral 4-5 godzin, przy rotacji 5 zestawow. Policzcie sobie i dajcie spokoj.
Mamy z gory ustalony schemat rotacji, co godzine nastepny - oczywiscie czasem cos nawali gdyz to chcialby posluchac sobie cos innego.
Nie domyśliliście się że Zna Mnie w Polsce naprawdę duże grono ludzi i wieści do Mnie dotrą ??
Adam, to slabo brzmi z twoich ust.
Jesli bysmy chcieli nic nie mowic, to bysmy tego nie robili.
Niestety twoj projekt zostal poddany odsluchowi na wiekszej grupie - nie tylko naszej pokojowej, niestety spotkal sie z krytyka.
Przeciez nie mogles zakladac ze na forum, ktore jest publicznym miejscem (jak i AVS) do dyskusji wszyscy beda Ciebie tylko chwalic.
Ja sam nie wchodze w detale, jestem malo konkretny pod tym wzgledem (malo technicznie o kolumnach i tyle)
Ty nam wrzuciles jakies cytaty od kogos tam, to ja Ci podrzuce cytaty od ludzi sluchajacyh Twojej konstrukcji:
- grak jak z patefonu
- basu to tu nie ma
- za mala obudowa dla tego scana
- kto im zrobil taka krzywde
- itd.
Nie chce zebys to odbieral jako atak - absolutnie nie ode mnie. Ci co mnie znaja, wiedza ze taki nie jestem i naprawde jestem wdzieczny za ten projekt.
Mowily to osoby, ktore przychodzily i poznawaly co to za glosnik tak wiec wiedzialy na co moga liczyc.
Byly osoby ktore pomimo iz twoja opinia taka super - komentowaly dlaczego tweeter z jednej z kolumn byl krzywo wmontowany i nie licowal sie z frontem na jakies 1.5-2mm (lewa dolna cwiartka)
Twoje kolumny byly ustawiane w roznych miejscach, podlaczane do 3 roznych wzmacniaczy, 2 roznych przetwornikow - nie odpuszczalismy lecz niestety opinie byly, jakie byly.
Ludzie wchodzac, wiedzieli ze to z forum projekt i ze jest Twoj - nikt z nas nigdy nie podkreslal ze to twoja konstrukcja.
Zyciowy przyklad zebys nie czul sie urazony, ze to cos osobistego.
Mialem na AVS2019 iAMP - nie gral publicznie w cale w tym roku gdyz stwierdzilismy ze gralo to z tymi wszystkimi kolumnami po prostu ch000jowo w porownaniu do wzmacnacza Piotrka.
Ludzie pytali czemu nie gra iAMP to rowniez wprost mowilismy ze gra ch000jowo i tyle, bez sciemy,
Kazdy kto pyta o iAMP wie kto jest autorem i nie ma z tym nikt problemu (wiadomo to nie ze iAMP jest zly, po prostu sie nie zgral i nas draznil w porownaniu do akuklona - tyle - mala awaria o ktorej pisalem wczesniej nie ma zwiazku, nawalil soft-start)
Tak wiec prosze naprawde. Nie nakrecajcie sie. Opinia sama sie napedzila i tyle.
Kolumny graly, byli ludzie co chcieli sluchac i sluchali - podpinalismy je na kazda prosbe extra wedlug potrzeby.
Przykro mi ze wyszlo jak wyszlo, niestety na AVS czesto zjawiaja sie ludzie ogarnieci w temacie i bezlitosni w swojej ocenie.
Byly opinie ze kolumny 2 razy tansze - mariana podobaly sie ludziom bardziej - nooo publika nie niestety klamie.
Niestety musze rowniez dodac ze w pokoju na 6 pietrze grala ponoc jakas inna twoja konstrukcja - rowniez ludzie skads to wiedzieli (dowiedzielismy sie od nich, jakis chlop powiedzial ze maja konstrukcje od ZAPa) - przychodzili dla kontrastu sluchac drugiej twoje konstrukcji i obie sie nie podobaly, Wybacz, taki feedback otrzymywalismy. Nic kompletnie osobistego.
Moze masz taki styl i dla Ciebie to jest OK, nie mam pojecia nie draze. Zostawiam technicznym do oceny.
Podkreslam ze to juz ktores nasze AVS z rzedu.
Zachecam do pomocy, a nie do marudzenia - forma u nas bez zmian.
Byl spot - fajne miejsce do rozmow.
Przez neta czesto ktos jest ciezki, a jak porozmawia sie face-to-face to wychodzi na to ze fajni z nas ludzie.....................
Wiecej nie udzielam sie w temacie, dziekuje.
Projekt przerzuce na 'projekty' w wolnej chwili.
Pozdrawiam wszystkich.
- - - - - aktualizacja - - - - -
I ide spac, jechalem prawie 5h do domu.