Witajcie po wystawie.
Wczoraj nie chciało mi się komentować, ale jak zobaczyłem co tu się "odjaniepawla" (jak to Pogromca napisał), to co niektórzy mają szczęście że nic nie napisałem pod wpływem emocji.
Zacznijmy od początku:
Dlaczego kolumny BR ustawiacie pod ścianą a konstrukcje OZ cały czas na środku pokoju ?? Wąsko na środku małego pokoju.
To skutecznie zabija scenę , przestrzeń i Bas z tych kolumn. To OZ ma Bas nie podbity wystrojony nisko i do neutralności i naturalności.
Tak bardzo wam zależało Aby źle zagrały ??
Doszły Mnie słuchy od Gości odwiedzających pokój. Że ktoś z Was odpowiada że kolumny Źle grają i ich nie puści.
A kolejne słuchy donoszą że Jak już grają to leci na nich fortepian i smyczki - Bo cytuje "nie mają Basu i musimy na nich puszczać Taką muzykę" A na takiej muzyce jest tyle Basu że HOHO
To OZ one nie będą dudnić - szczególnie Źle ustawione.
Bardzo nieładnie chłopcy z Waszej strony za takie zachowanie i Taką wdzięczność w Moją stronę. Jak wam się nie podoba "Neutralne granie w OZ" bo trzeba było nic nie mówić a nie powtarzać każdej Osobie która wchodzi że ich nie puszczamy bo źle grają.
dzisiaj i wczoraj Ludzie do Mnie dzwonią. Pytają dlaczego gospodarze pokoju są Tak krytyczni Wobec kolumn które Pan dla nich zrobił ...
Trochę to smutne w odniesieniu do Mojego wyjścia przed szereg i dużego zaangażowania oraz nakładu pracy "No profit". Taka negatywna wdzięczność ze strony Kogoś z Was.
Adamie, pierwsza (i najważniejsza) sprawa.
Dziękujemy za projekt, ten jak i całą resztę, bo mało jest doświadczonych ludzi którzy chcą się dzielić, a nie tylko brać.
Druga sprawa,
WSZYSTKIE kolumny były odsłuchiwane w tym samym miejscu.
Kolumny które nie grały były stawiane z tyłu a te co grały były wystawiane na front, czasem szeroko, czasem wąsko, bardziej do przodu czy trochę głębiej (w zależności jak się nam to ustawiło, a przekładek było bardzo dużo więc nie biegaliśmy z miarką aby ustawiać co do mm), ale zawsze stały na froncie.
Zresztą spójrz jeszcze raz na zdjęcia, te które grały miały plakietkę "teraz gra".
Więc
wszystkie miały równe szanse.
Po podłączeniu tych kolumn w czwartek już mieliśmy problem, co tu dalej robić z tym fantem.
Odnośnie basu, to nie tak że jego było mało i dlatego osąd był taki że grają słabo.
Tam była kumulacja aplikacji głośnika z akustyką pomieszczenia.
O reszcie napiszę w PW żeby czegoś nie sugerować tym którzy je słyszeli.
Ogólnie po prostu "nie grały", dla nas, dla ludzi którzy właśnie posłuchali wszystkich kolumn znajdujących się w pokoju i porównali je ze sobą.
Nie wiedzieliśmy co dalej robić, bo kolumny były promowane jako projekt na AVS2019, a tu się okazuje że grają słabo... mało tego, głośniki w nich zastosowane są 4 (w moim przypadku monitorów), a nawet 8x droższe od tych białych maluchów, które swoim dźwiękiem bardziej się wpasowały w pomieszczenie.
Nie było nam łatwo, wiedzieliśmy że będzie z tego afera.
Co do mówienia
wszystkim zwiedzającym że źle grają, to bzdura, nie wiem skąd takie informacje.
Rotacja między kolumnami była taka sama jak w poprzednich latach.
Czas trwania wystawy to 26 godzin.
Zestawów grających było 5.
26 na 5 = 5,2 godz.
Nikt nie stał ze stoperem ale obstawiam że swój czas wygrały.
Najdłużej grały te które grały najlepiej,
tak jak w poprzednich latach.
Czy to coś złego?
Więc jeśli ktoś pytał o te monitory, to dostawał informacje że jest ustalona rotacja, ale jak bardzo chce to możemy podłączyć.
Natomiast grają słabiej od reszty dlatego grają najmniej.
Gospodarze pokoju otwarcie i to wielokrotnie krytykują przed Gośćmi kolumny które Sami wystawiają - Normalnie paranoja. W dodatku oficjalny projekt AVS2019 swojego forum. Mogliście je po prostu wynieść do auta i kłamać że ich dzisiaj nie ma.
Jak już pisałem, obawialiśmy się że będzie taki przytyk z Twojej strony, że znów ludzie z forum uwzięli się na zap audio i jego konstrukcje.
My po prostu chcieliśmy aby w pokoju dobrze grało,
bo przyjechaliśmy tam promować forum DIYaudio!!!, więc musiało grać najlepiej.
Jak byśmy wynieśli te kolumny z pokoju, to dopiero była by afera, bo jak na razie to jest gównoburza.
Zresztą, kto był i słyszał niech się wypowie.
Tyle ode mnie na ten temat.
Trochę przykro takie rzeczy słyszeć, spodziewałbym się że każdy dostanie równe szanse żeby się zaprezentować.
Były równe szanse, już napisałem, a Ty masz błędne informacje i w tym momencie piszesz głupoty.
Powiem tylko tyle, że mocno negatywnie mnie zaskoczyło widzieć cenę na kolumnie
Oglądając zdjęcia z postu #9 ( "kolega sprzeda", "650 zł" ) i komentarze ( Zap Projekt i inne)- to nie wygląda dobrze. Prywata jakaś
Bocian już wytłumaczył.
Widać niektórzy mają problem z kojarzeniem faktów.
650zł to cena kitu, a nie tych kolumn:
https://www.blackdotaudio.eu/sb26st...-projekt-by-tatami-audio-diy-spot-p-5227.html
https://www.blackdotaudio.eu/format...tics-sb26stc-c000-4-sb13pfcr25-08-p-5232.html
Promowaliśmy kit!!!
Gdzie Wy macie oczy?
A może teraz wywołajcie gównoburzę na temat BlackDotAudio?
A może na temat AT, gdzie też jest podlinkowany projekt z forum.
Co za ludzie...
Człowiek się stara aby dla ludzi coś zrobić (Luszti), a tu jeden z drugim doszukują się "kręcenia lodów" po kryjomu.
Tak was to boli?
Wytłumaczcie mi jedną rzecz. Skoro stoisko było finansowane poprzez dotację (takowa była na forum w formie zbiórki) to dlaczego to stoisko wyglądało bardziej jak kram a nie miejsce do propagowania tego czym tak naprawdę jest DIY. Albo ja czegoś tutaj nie rozumiem albo ktoś tutaj kosztem kogoś kręci lody. No sorry panowanie ale nazywajmy rzeczy po imieniu.
O cie panie! Co tu się odjaniepawla ?!?!
To co widzisz Pogromco. Wcześniej czy później było wiadomo, że coś wybuchnie. To była tylko kwestia czasu.
Człowieku, kręcić lody to sobie możesz razem z oskarem na waszym nowym forum, gdzie jesteście administratorami.
Jeśli chcesz zniszczyć nasze forum aby podnieść rangę swojego, to sobie uświadom że masz marne szanse, zwłaszcza z twoją słabą wiedzą w tematyce elektroakustyki.
Złożyłeś jedną czy dwie konstrukcje i już myślisz że wszystkie rozumy pozjadałeś?
Byłeś w pokoju?
Przedstawiłeś się?
Rozmawiałeś na tematy techniczne?
No chyba nie skoro nikt ciebie i twojego kolegi nie pamięta.
Ale to nic dziwnego, domyślaliśmy się że przyjdziecie incognito, żebyśmy nie mogli zweryfikować waszej wiedzy.
Zresztą jak weryfikować czegoś czego nie ma?
Kolega sprzeda - 3500 zł (wartość elementów nie licząc robocizny 1000 zł) O jakim propagowaniu forum można pisać? No proszę was.....
No widzisz, nawet nie wiesz ile co kosztuje.
Dokręć sobie śrubkę, bo się poluzowała.
1. Nie wszystkie konstrukcje był potraktowane równo
Udowodnij.
Ile byłeś w pokoju 414?
Bo my byliśmy 3 dni.
2. Przez większość dni grały kolumny Mariana oraz Oversize (sobota/niedziela)
Tak, bo grały najlepiej.
Promowanie innych konstrukcji na sell
Oczywiście, żeby mieć na kolejną konstrukcję która się pojawi na łamach forum.
Ale podejrzewam, że dzięki tobie kilku osobom się odechce cokolwiek pokazywać.
Ja jednak zrobię całkiem odwrotnie, tym bardziej będę udostępniał, abyś ty miał pod górkę na swoim forum.
Brawo ty.
Jak dla mnie lepiej ten temat zamknąć
Nie będziesz mówił co mamy robić bo tu na forum jesteś zwykłym pionkiem.
Dyrygować to sobie możesz u siebie, razem z oskarem.
Na bazie czego zostały posunięte tak śmiałe założenia?
Na bazie projektu, pomiarów oraz samej konstrukcji i użytych przetworników.
Patrzysz na wykres i już wiesz jak to gra?
Patrzcie, jasnowidz

Nie pisz już, bo z każdym postem się pogrążasz ze swoją marną wiedzą.
Ktoś jeszcze Pamięta czasy jak Adam robił zwrotnice na kompie bez pomiarów? Zobaczcie jaką drogę przeszedł i jak się rozwinął. Ile projektów wrzucił na forum non profit. Jak duży jest jego wkład jest w to forum. Czy tego naprawdę nie widzicie?
A kto to neguje?
Nie zauważyłeś że wspólnie zrobiliśmy projekt 2,5way?
Nadal jeśli będzie chciał (choć teraz myślę że nie), to jestem chętny do pomocy przy obudowach.
Monitory na AVS po prostu "nie grały" w tym pokoju...
I co?
Mieliśmy je na siłę katować bo były specjalnie robione na tą wystawę?
Chcieliśmy aby dźwięk w pokoju był jak najlepszy, po to tam pojechaliśmy, no i był, bo najdłużej grały dwa najlepsze setapy.
A to że akurat były na sprzedaż, po to aby kasa się zwróciła, to nic złego, bo nie w celu sprzedażowym one tam pojechały, tylko po to aby zagrało!!!
Jeśli tego nie rozumiesz, to już twój problem, który mnie mało co obchodzi, tak jak twoja osoba.
jeśli ktoś sprzedaje kolumny za 3500 zł gdzie koszt produkcji to 1000 zł to 2500 zł zarabia. Za 3 dni 2500 (w przypadku sprzedaż) to całkiem dobry deal.
Jeszcze raz powtórzę, dokręć sobie śrubkę.
Sam koszt głośników, zwrotnic i akcesoriów bez obudów to 1.300zł.
A gdzie tu obudowy i stojaki.
Jedna Pani z którą Irek rozmawiał (wysoka, długie włosy, Irek może pamięta), była zdziwiona i nie mogła zrozumieć że my przyjechaliśmy tu dla fanu, pokazać co można zrobić własnymi rękoma za ułamek ceny jaką żądają w innych pokojach.
Pytała się czy ten sprzęt jest robiony seryjnie i gdzie go można kupić, bo po to przyjechała na wystawę.
Irek tłumaczył ze to jest nasz prywatny sprzęt, przywieziony z domu, że nie ma drugich takich do kupienia, co jedynie te w pokoju jeśli ktoś się zgodzi sprzedać...
W szoku podziękowała i poszła.
Informacja
| Dziękuję wszystkim którzy pomagali w przygotowaniach pokoju.
A malkontentów proponuję omijać szerokim łukiem. | |