Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
16ohm 2sztku sa uzyte w STX FX-300 oraz w STX FOTON FX-300Rozważam różne opcje czy jest sens do zestawu 2.5 drożnego - kompensacja bafle step i uzyskanie wysokiej efektywności druga opcja 3 drogi z dwoma 16 aby wyszło 8 ohm. Ale z drugiej strony sumując koszty idzie kupić 4 szerokopasmowe 20 - 25 cm w podobnej cenie. Jeszcze mój popaprany lep chce to spiąć z aktywną zwrotnica i bi ampem![]()
Jedyne rozsadne pomiary STX-ow jakie widzialem sa ponizej. To mocno dziwne, ze wszyscy w Polsce duzo gadaja o tym jakie to wspaniale polskie (chinskie) glosniki ale w Polsce nikt nie potrafi pokazac zadnych pomiarow.Witam, czy posiada ktoś i udostępni pomiary głośników:
STX W.18.180.16.FCX_v2
M.15.250.8.FCX
Proponuje zatem kupić te głośniki i je pomierzyć, a następnie zaprezentować pomiary. Tylko zrób jeszcze pomiary innych głośników dla porównania z STX, bo nie da się porównywać pomiarów - szczególnie niekształceń - z zupełnie rożnych źródeł.Jedyne rozsadne pomiary STX-ow jakie widzialem sa ponizej. To mocno dziwne, ze wszyscy w Polsce duzo gadaja o tym jakie to wspaniale polskie (chinskie) glosniki ale w Polsce nikt nie potrafi pokazac zadnych pomiarow.
https://audiohorn.net/test/woofer/8inch/
8 cali W.22 wypada calkiem dobrze w pomiarach, ale w symulacjach jakos nie wyglada ciekawie, nie schodzi nisko, STX mocno zawyza jego skutecznosc, potrzebuje dosc duzej objetosci.
Natomiast W.18 , 8 ohmowe odpada juz w przedbiegach i jest glosnikiem mocno skopanym. W.18 w zyciu bym nie uzyl do zadnej konstrukcji. U mnie kroluje najtansza seria SBA w wooferach, w pomiarach sa znosne, brzmia dobrze i za te cene sa nie do pobicia. Pomiary ponizej.
https://audiohorn.net/test/woofer/6-7inch/
- STX W.18.200.MCX_v2
- STX W.18.140.8.MCX
Natomiast ze sredniotonowymi to sam mam problem. Wolalbym cos lepszego niz M.15 i M.18, ale w rozsadnej cenie nie ma zupelnie co wybrac. Ludzie czasami uzywaja SB13PFCR , ale moim zdaniem to jest maly woofer a zupelnie nie glosnik sredniotonowy. Moze ktos ma jakies typy na glosniki sredniotonowe, dobrej skutecznosci, wielkosci M.15 i M.18 ?