• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pomoc merytoryczna przy renowacji.

Wrzuć zdjęcie jak to wygląda. Malowałem w jawce całą ramę po piaskowaniu zwykłym podkładem pod kolor i dobieranym kolorem w sprayu i wyszło elegancko.
​​

Jednak obstawiam ze na jednym amorku chyba rozpuszczalnik się podlał pod farbę jak próbowałem odtłuścić.... zdarłem szmatą podkład i pomalowałem samym czarnym bollem do felg myślę że z tego kawałka nie zejdzie tak szybko... jak coś to się wypiaskuje i poleci się konkretnie.

Dowiedziałem się od przedstawiciela firmy boll że podkład epoksydowy musi dłużej schnąć a stało się tak że była grubsza warstwa lakieru podkładowego.

Ostatnia edycja:
Po chwili przerwy kolejna dawka części przyszła więc coś się podziałało.

Koledze odnowiłem dekle do motorynki.

Gaźnik ktoś pomalował srebrzanką po oczyszczeniu wyszło że elementy są mosiężne a wcześniej były srebrne :D

Dorobiłem podkładkę pod nakrętkę kołpakową (nakrętka oryginalna dlatego ma wżery) podkładka ory z ocynku ja dorobiłem z nierdzewki i wypolerowałem. Czekam na szprychy i obręcze i stawiam na koła.

Ostatnia edycja:
Dojechały obręcze (niestety chromowane a u mnie nie było chromowanych tylko lakierowane.... ale cóż) szprychy i nyple. na dniach będę stawiał bestję na koła ;)
Fotek brak bo mam na dziś dość... tyle roboty odrobione że wystarczy.

Niezła robota, podziwiam.
Sam mam parę staroci w garażu, jedno miało iść zimą do renowacji, ale jakoś brakło czasu...

Będę śledził postępy!

Niestety przez ostatnie 2 tygodnie coś się nie układa.... nie mogę dorwać szprych pasujących do SHL bo te które mam są za długie. Ktoś coś wie na temat firmy Bartnik Częstochowa (sprychy nyple itp )

A nie możesz nagwintować na dłużej tych co masz i przyciąć? Trochę roboty, ale jak będziesz miał kłopot z zamówieniem..

Właśnie sęk jest w tym ze gwint na szprychach jest grubszy niż sama szprycha :D więc nie mam jak... na dodatek gwint jest 4.5mm walcowany :D

NIestety jak narazie zawieszona robota przez wzgląd na pracę zarobkową... ale jak tylko się ogarnę to cos podziałam :D

Gdyby nie kolega i jego silny kopniak to by była dalej du*a a tak to silnik już na ukończeniu :)
No i czekam na blachy od lakiernika.

1b59e6c57cb339d103f82b5897cdff48_1635620994.jpg

NIkt nic nie pyta :D ale co się dziwić na forum DIY AUDIO ;D motocykli się nie robi :D

Blachy przyjechały do przymiarki, silnik odpalony, lakiernik do końca tygodnia ma się ze wszystkim wyrobić.

Przy okazji zaopatrzyłem się w lampę UV do retrobrightingu czyli traktowanie lampą UV w nadtlenku wodoru w celu zlikwidowania żółknięcia.
Fotki w losowym ułożeniu:

Ostatnia edycja:
Powrót