• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pomoc merytoryczna przy renowacji.

Nawet w święta można podziwiać robotę :)
6e9c69b8a38ed40e5d97a9a415d8f0f3_1640502478.jpg

79c7362f8f3bbf25ffb96e4bac1e461e_1640502480.jpg

sądziłem ze kolega walczy aby zrobić sobie prezent na gwiazdke i do tego czasu ukończyć na 100 %
szczerze kibicuję :)

Nie zapomnij przed odpaleniem przesmarować tego łańcucha :)
Stare motorki też zawsze mnie interesowały. Z bratem mamy 4 sztuki ale młodsze od Twojej SHL.

Złoty łańcuch nie zjadł budżetu.. :P
Dzis troszkę więcej zmontowane z przodu czyli prowizorycznie lampa część instalacji, reszta jak będę miał więcej czasu.
No i czas na zakupy ponieważ część rzeczy mi poginęła... ale to bardziej takie drobiazgi niż coś konkretnego. Myślę ze na dniach będzie odpalona i sprawdzona :)

No i panowie i panie maszyna ożyła... :D
Pierwszy raz montowałem instalację od razu z przeróbkami pod zapłon elektroniczny (platynki wywaliłem)
Jeden bezpiecznik spalony bo zwarłem kabel od żarówki z obudową jak zamieniałem kable (pomyłka postojówka <-> stop)
Reszta działa bez zarzutu. Muszę dotoczyć obciążenie magneta bo nie chce równo chodzić na wolnych obrotach no i linka ssania jest za długa.....

Dziś zamontowany licznik z podświetleniem przerobionym na 12V oryginalnie było 6V cała instalacja.

Problem wystąpił w napędzie licznika w tylnym kole. Zębatka się nie pokrywa.
Będzie poprawione i już końcówka :)

Powrót