• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pomoc w zaprojektowaniu suba isobaric

Reakcji
0
Witam. Przyszedł mi ostatnio pomysł aby zaprojektować suba na 2x GDN 22-120-4-sc ale w isobaric, ale nie wiem jak sie do tego zabrać, może zrobić BP6th isobaric ? Bardzo prosze o pomoc w zaprojektowaniu tego przedsięwzięcia

a nie lepiej najpierw sprawdzic je w b-r?? bp jest trudny do wykonania a tym bardziej 6tego rzedu... moze popytaj ludzi ktorzy maja takie suby tonsila i to skopiujesz

czemu akurat 6th bp ?
i czemu wogóle isobaric?
dla szpanu?

UWAGI MODERATORA
dla szpanu to jest 4 x alphard cw 12cali w bp 4th w bagazniku bialej tojoty cariny zrobiny jak wymiociny :P jestes mlody stazem na forum i proponuje zatrzymac takie uwagi dla siebie... pisz cos na temat...

czemu bp6th ? ponieważ wyczytałem że to podbija SPL, a isobaric podobno obniża SPL
czemu isobaric ? ponieważ wyczytałem że poprawia zejście
a chce jak najniższym kosztem zrobić suba który mi zapewni niskie zejście

kurtwagner napisał:
wyczytałem że to podbija SPL
tak ale trudno to zaprojektowac
kurtwagner napisał:
isobaric podobno obniża SPL
nie. SPL pozostaje na poziomie jednego glosnika mimo ze sa 2
kurtwagner napisał:
czemu isobaric ? ponieważ wyczytałem że poprawia zejście
poprawi jezeli normalnemu subowi dodasz glosnik... isobaric obniza o polowe wymagana obudowe wiec jezeli dasz taki uklad to skrzynia jakby sie powiekszala 2 krotnie

Ludzie,weśta sie doksztolta bo mnie szlag trafia normalnie.Wystarczy sie bassboxem pobawić aby wiele zrozumieć.Tak trudno?

Powrót