• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pomóżcie wybrać głośniki średniotonowe, typowo średniotonowe

Reakcji
0
Pomóżcie wybrać głośniki średniotonowe, typowo średniotonowe. W tej chwili jade na stx-ach M.12, M.15 i M.18. Ale chodzi mi o to, zeby to byly glosniki typowo sredniotonowe, nie jakies mid-basy. We wszystkich tych trzech rozmiarach i o dobrej skutecznosci, od 89-90dB do ok. 92dB. Pasmo od ok 120Hz do conajmniej 5kHz. W cenie podobnej lub niewiele większej od stx-a. Wiem, wszyscy teraz jada na SB16PFCR25, ale dla mnie to nie jest glosnik typowo sredniotonowy. Nie ma ani pasma ani Qts nie wskazuje na głośnik sredniotonowy tylko do BR.
Sa jakieś niedrogie i łatwo dostępne głośniki sredniotonowe? Przeszukałem polskie sklepy i w zasadzie oprócz stx-a to nie ma nic.

mi zawsze chodzil po glowie scan discovery
15cm, lekka membrana, zawieszenie piankowe
wyglada dobrze, ale nigdy go nie sluchalem :/

mi zawsze chodzil po glowie scan discovery
15cm, lekka membrana, zawieszenie piankowe
wyglada dobrze, ale nigdy go nie sluchalem :/
Ktory? Jako jedyny to widze 15M/4624G00, ale jest tylko w wersji 4 ohm i cena jest malo interesujaca. Na woofery to rzeczywiscie seria Discovery ma calkiem ciekawe glosniki.
Moim typem jest Peerless by Tymphany HDS-P830933, ktory da sie dostac w cenie stx-a. Nie do konca to czego szukam, ale bardzo blisko. Jestem tylko ciekaw jak on brzmi.

Powrót