Tego to już kompletnie nie rozumiem... :???:pegelmesser napisał:Własnie dlatego chcialem schemat...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Tego to już kompletnie nie rozumiem... :???:pegelmesser napisał:Własnie dlatego chcialem schemat...
to ma byc jak najprostrzxy i jak najtanszy uklad wiec bajerow tutaj nie bedzienowy1 napisał:przydała by się regulacja z pilota i wyświetlacz
Podałem na jakim scalaku robię prototyp, więc kolega pegelmesser może spróbować również zaprojektować taki potek na podstawie dokumentacji scalaka. Swoje poczynania projektowe konsultuję z elektronikiem, więc elementarne błędy są na pewno wyeliminowane. Resztę trzeba sprawdzić w działaniu. Możecie być pewni, że w przypadku problemów z działaniem zwrócę się do Was o pomocn_omyzs napisał:kolega chce rzucic okiem na schemat zeby ew pomoc cos zmienic jesli by bylo nie tak.
mkul napisał:Quester niektórzy się boją cyfry, ale chyba niepotrzebnie
Quester napisał:nie-elektronicy, niewiedzieć czemu, boją się cyfrówki
No ale wiesz... są tacy co słyszą taktowanie zegara procesora (jeśli jest poniżej 1GHz) :lol:mkul napisał:Jak dla mnie wszelkie pre bez uC to trochę półśrodki, bo możliwości są mocno ograniczone, a koszty niekoniecznie dużo niższe.
to jest tak jak ze wszystkim - boisz sie nieznanego. programowanie liznalem troche wiec moglbym sie pobawic. ale nadal nie wiem co, jak, z czym itp wiec tego nie tykamQuester napisał:Zresztą (na pewno sam też to zauważyłeś) nie-elektronicy, niewiedzieć czemu, boją się cyfrówki
6x http://www.allegro.pl/item531969292_potencjometr_suwakowy_telpod_100k_b.html + jakieś małe rusztowanie i dłuższa śrubka, taniej się już nie da :lol:Pawel S. napisał:jako alternatywe dla glosnikow komputerowych wiec ma byc jak najtaniej![]()
Za Lampą to szalećWarg napisał:to ja może się dopytam skoro wplątała się rozmowa o cyfrowych potkach. co byście polecili w wypadku sterowania głośności za pre lampowym gdzie sygnał na wyjściu jest już duży rzędu 7-10V ?