flodins napisał:
i Q... większe pojemności daje się przed stabilizatorem a masz odwrotnie
Ups.... faktycznie... elementarny błąd

(tak to jest jak nie-elektronik bierze się za elektronikę). :thx:
pegelmesser, z całym szacunkiem dla Twojej osoby i wiedzy (która w dziedzinie elektroniki ponad wszelką wątpliwość daleko wykracza poza moją skromną i amatorsko zdobytą) zaczynasz mnie irytować. Skoro już komentujesz to posłuż się argumentami, a nie suchym stwierdzeniem, które wnosi do tematu okrąglutkie ZERO wartości merytorycznej. Dlaczego nie zaczniesz pożytkować swojej wiedzy pomagając innym w miarę własnych możliwości ? Sam przyznasz, że dowolne stwierdzenie nie poparte argumentem lub wyjaśnieniem to żadna pomoc, a jeśli nie chcesz pomagać to przynajmniej nie przeszkadzaj. Bez urazy ale spójrz proszę na to obiektywnie.
O tyle mnie dziwi taki stan rzeczy, że nie mając większego pojęcia o elektronice, przysłowiowo staję na głowie by stworzyć coś dla Forumowiczów, a powinien to robić dobry elektronik (na całe szczęście dla społeczności diyaudio kilku Elektroników robi bardzo dużo dla nas wszystkich i podobnie jak ja, traktują własną satysfakcję i fakt, że ktoś z ich pracy korzysta, jako zapłatę za poświęcony czas na opracowanie jakiegoś urządzenia)

Robię te układy jednak ja i nie ukrywam, że liczę na pomoc lepszych ode mnie. Warto pamiętać, że słowo "administrator" nie jest synonimem słowa "wszechwiedzący" :lol: