Zabrałem się ponownie do pomiarów

Mam pytanie, do Ampli. W jaki sposób osiągasz tak głęboki lej na zgodnej polaryzacji? Jakaś złota rada? Wrzuciłem na dół tłumik impedancji (nie wiem czy to potrzebne), ustawiłem offset 0.39cala na górę (nie wiem czy plus czy minus skoro jest cofnięty) punkt podziału próbuję zrobić w okolicy 4.3 kHz i albo lejek wychodzi mi do około 15 dB w tym miejscu albo 30 i więcej, w innym miejscu- jak rozumiem nie ma zgodności fazy ? Dodam jeszcze, że ustawiam swoje wartości elementów na zwrotnicy- pytanie po prostu brzmi, jak dojść do takiej zgodności? Skąd wiadomo, że trzeba tak a nie inaczej, i wtedy charakterystyka się tak mocno zapadnie ?

---------- Post dodany o 18:15 ---------- Poprzedni post o 15:21 ----------
(,,swoje"- tzn. różne wartości - inne od tych z wcześniejszych schematów) Udaje mi się bez większych kombinacji zrobić charakterystykę dosyć płaską, na odwróconych polaryzacjach, ale na zgodnych takiego ładnego lejka nie ma
Proszę jeszcze o diagnozę, dlaczego pomiar referencyjny mocno odbiega od symulacji w SW. Symulacja daje dużo widocznych rezonansów, podczas gdy pomiar referencyjny jest znacznie bardziej gładki. Czas bramkowania ustawiałem w ten sam sposób. Warunki pomiaru te same. Faza jest ,,dość zgodna" dopiero od 3000Hz dla pomiaru i symulacji, chociaż bardziej poszarpana dla wyliczonej przez komputer.
Zrobiłem 9 pomiarów z delikatnymi różnicami w bramkowaniu, aby sprawdzić wiarygodność.: 3 razy referencja, 3 razy góra, 3 razy dół.
Pokrycie w każdym z trzech przypadków, praktycznie 100% dla fazy i charakterystyki.
---------- Post dodany 29.11.2013 o 12:57 ---------- Poprzedni post 28.11.2013 o 18:15 ----------
Wykonałem dzisiaj dodatkowo symulację połączenia głośników w LspCAD. Okazało się, że po wprowadzeniu tych samych parametrów co do SW, bez wprowadzania offset pokrycie z pomiarem referencyjnym jest prawie pełne.
Proszę zatem o poradę, jak zabrać się do projektowania zwrotnicy, żeby uzyskać możliwie największą zgodność fazową.
Jak rozumiem, pozostało mi teraz robić to w LspCAD?
(Co do pomiaru impedancji- mam problem z wyeliminowaniem zakłóceń na 50Hz ;/ Próbuję dalej)