BG20 to glosnik, z ktorego mozna troche wycisnac. Wymaga co prawda bardzo duzej obudowy ale za 75zl mysle, ze warto sprobowac.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
No to jest bólWymaga co prawda bardzo duzej obudowy
Po co stosować głośnik szerokopasmowy jak cięcie masz przy 2khz? To bez sensu.
Pogubiłem sięPoza tym z BG20 trzeba wyciac stozek, wiec juz nie bedzie szerokopasmowy, tylko midbasowy.
Tylko wtedy to już będzie konstrukcja na FRS5X wspomagana BG20, a ja bym chyba wolał jednak odwrotnie.Pracuj nad polaczeniem glosnikow od okolo 500hz w gore, powiedzmy w zakresie 500-1000hz.
Tak z nudów - obudowa mogłaby wyglądać mniej więcej tak:
Bardziej Solo 100Od razu nasuwa mi się Heco Aleva
Tylko wtedy to już będzie konstrukcja na FRS5X wspomagana BG20, a ja bym chyba wolał jednak odwrotnie.
i dlatego tak to zrobiłem.uważam że cięcie szeroko-pasmówki tak nisko mija się z celem, wycinasz to co najlepsze i rzucasz na tweeter
| Czemu mam wrażenie że Cube Audio F180 to W.18.180.8.FCX z dofastrygowaną tubką ? http://stx.pl/w-18-180-8-fcx.html [video]http://alto-hojttaler.dk/?wpsc-product=alto-cube-fuldtoneenhed-180[/video] | |
To jest najlepsza opcja.2, to grac ze wspomaganiem wysokiego pasma. Tutaj trzeba wyciac whizzer, zalozyc dobry glosnik wysokotonowy i calosc polaczyc jak w typowym rozwiazaniu midwoofer+tweeter.
Nie chcę ciąć tego BG tak nisko chociażby dlatego, że FRS5X ma 5W mocy, więc jakbym go puścił od np. 400 Hz to miałbym wielkie słabiutkie kolumny z mocnym basem, a wydaje mi się, że takie połączenie jest bez sensu. Rozumiem do czego zmierzasz ale żeby to zrobić dobrze to trzeba by wziąć jakiś sensowniejszy szerokopasmowy głośnik i uzupełnić go zwykłym wooferem na dole tylko wtedy znowu góra by cierpiała i tak w kółko. Tym sposobem lepiej było by zrobić 2 drożną konstrukcję na jakimś innym przetworniku ale ja jestem jakiś dziwny i się uparłem na tego BG bo mnie ciekawi jak gra
Tylko z drugiej strony po co używać BG20 jako midwoofer ?