nie masz wpiętego w pobliżu jakiegoś zasilacz ipulsowego do: modemu, wi-f,i bazy telefonu bezprzewodowego, czy czegoś podobnego?
Wyłączyłem wszystkie urządzenia w okolicy wzmacniacza i nadal buczy...
Jeszcze raz wziąłem i rozebrałem wszystko - zostawiłem tylko softstart (robiłem też test bez niego), trafo, PSU i jeden kanał - buczenie nadal występowało, ale po odwróceniu wtyczki zasilającej znacznie się zmniejszało - słyszalne było po "włożeniu ucha w głośnik", po ponownym odwróceniu dźwięk ten słyszalny był z kilku centymetrów.
Efekt ten był niezależny od kanału, który był aktualnie podłączony.
Zacząłem więc przyglądać się PSU i zauważyłem, że brakuje kilku zworek (zaznaczone na obrazku) - dolutowałem je i buczenie delikatnie ucichło (przynajmniej tak mi się wydaje) - dodam, że ja lutowałem tylko CFP'a - resztę otrzymałem polutowaną i uruchomioną (z ecc88), a że działało, to nie wnikałem w szczegóły...
Pytanie, co jeszcze mogę zweryfikować w torze zasilania, co może generować ten problem?
W skrócie - wtyczka zasilająca włożona w jedną stronę - buczenie ledwo słyszalne - włożona w drugą - wyraźnie słyszalne (wszystko przy odpiętym wejściu na IPS'e - po wpięciu sygnału buczenie jest ledwo słyszalne, natomiast słychać delikatny szum w wysokotonówce - tak z 1-2cm od głośnika).
W torze audio mam jeszcze pre Taz'a i barwę Borysa.
PSU i SS mam takie, jak na zdjęciach do ZZ -
http://diyaudio.pl/showthread.php/26531-Zamówienie-na-płytki-do-1-AMPa-OP52-4-parki-i-inne?p=463727&viewfull=1#post463727
P.S. A tak przy okazji - da się to PSU przerobić tak, aby było zasilanie 15V zamiast 24V i czy da radę zasilić nim pre i barwę?
Mała aktualizacja - znalazłem kolejne braki elementów i wydaje mi się, że kluczowych - C9 i C10... - nie zauważyłem tego wcześniej, bo wydawało mi się, że są do układu dla 24V.