Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nie jestem pewien czy dobrze liczę ale przy napięciu 42V AC będzie okolo 57V DC.
Przy 43V AC będzie około 59V DC.
W takim przypadku jeszcze konki na 63V wystarczą.
Oprócz Borysa nie czytać co napisałem
Panowie, co wyście się tych kondensatorów uczepiliście się.
Zakładamy, że daję na 80V i spokój. Pytam o pozostałe elementy. takie jak rezystory i ich moc, diody zenera i inne elementy. Ogólnie o całą konfiguracje. Zakładamy że bez obciążenia będzie 65V które przy mocnym graniu będzie przysiadać. Ale też przy spokojnym będzie 65VDC.
Po co Ci w ogóle ekran między uzwojeniami? Ekranuje się z zewnątrz, aby nie siał zakłóceń na sygnał
Ekran elektrostatyczny - bo tak się ów element nazywa, jest zwykle na wyposażeniu transformatorów bezpieczeństwa (zwłaszcza produkowanych dla medycyny), często widziałem go w starszych trafach (głównie niemieckich) wymontowanych z przemysłowych urządzeń. Jego zadanie to przede wszystkim ochrona przed przepięciami i ewentualne wyrównanie potencjałów. Dzisiaj rzadko stosowany bo nie ma specjalnie potrzeby (poza wymienionymi specjalistycznymi), a koszt jest, dodatkowo lwią część rynku transformatorów EI mają transformatory z dzielonym karkasem, które uniemożliwiają takie rozwiązanie. Ogółem jak przewidujemy częste trafianie pioruna w pobliskie linie napowietrzne to dość ciekawa opcja, warto dopłacić ^^ (przepraszam musiałem). | ![]() |