• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Projekt i-AMP

Nie na temat...
Na tym PCB jak widzę elementy THT to tylko: czerwone WImy, 4 kondensatory elektrolityczne, złącze IDC. Reszta elementów to SMD :)

Nie na temat...
No i te czerwone wimy to na 99% elementy filtru dolnoprzepustowego :) o nie właśnie mi chodzi. Kondensator SMD to np. C35

Z przyczyn niezależnych odstąpię kit iAmpa 200 (pcb iAmpa200+elementy , 2 x Cliffjumper MK2+elementy ,pcb A9 Ratchet
Po kosztach zakupu

Prawdopodobnie Borys zamówił na razie tylko kilka sztuk, nie jestem pewny.
Zamówiłem, teraz się zastanawiam gdzie ja mam chłodzenie do tego znaleźć :D

- - - - - aktualizacja - - - - -

Jest jeszcze takie złocidełko:

Dobrze że nie dostałem jeszcze BOMu do tego bo bym chyba do pracy nie poszedł :D

Mój 3P nabiera masy :)

41570e284561999b18473daea6ee104c_1489507311.jpg
b38c95be924d38b6d209e78ab068be6e_1489507291.jpg

CDN...

Jak kto odwazny to mozna powiedziec ze 5parek jest dostepne, musze skrobnac tylko BOM jak dzieci pojda spac a ja jeszcze bede na silach.

Zastanawialem sie jak zrobic chlodzenie/obudowe, kupilem sobie 4szt takiego radiatorka:
https://www.piekarz.pl/pl/?item=46047

OPS5 bedzie zamontowany na dwoch plaskownikach 5mm x 40mm x 380mm i bedzie laczyl ze soba dwa radiatorki, czyli bok obudowy bedzie gotowy. Jak to wyjdzie w praniu to sie uwidzi.

Pozdr

No chyba faktycznie 10mm lepsze, jak wzialem do reki ten plaskownik 5mm x 40mm to taki troche lichawy sie wydaje. Skrece na nim, jak nic z tego nie bedzie to kupie 10tke.

Dzieki

Borys wspominałeś kiedyś coś o wejściówce na bazie jakiegoś Sonego ES. Coś ruszyłeś?

Tak, IPS juz dawno jest gotowy, nazwa kodowa to BG7 V1.2
http://i-amp.cba.pl/?bg7-v12

Jako para wejsciowa pracuja 2sk170 ale jezeli ich nie ma to mozna zalutowac BJT + trzeba zwiekszyc wartosci rezystorow degeneracyjnych (zeby zmniejszyc nieco loop gain i zachowac zapas fazy i wzmocnienia).

Pany został komuś ceranik 10nF/100V oraz duży rez 10om 2W x22mm, ten do cewki i może termistor NTC100k? Cholera, przyszły graty z TME i pare rzeczy brakowało.

Powrót