Obiecałem kilka słów na temat wejściówek

Po pierwsze z racji, że poprzednie trafo miało za niskie napięcie postanowiłem kupić trafko 2x40V. Do tego zmienił się zasilacz, teraz jest znowu CRC, lecz tym razem 2x22mF+2x10mF.
Dzięki uprzejmości kolegi Micwoj, który pożyczył mi CFP, A9 oraz Cliffjumper, porównałem je z Symetrii, którą to wejściówkę już miałem.
Wszystkie testy były przeprowadzane z kondensatorem Mundorf MCap 2,7uF w miejscu wejściowej Wimy w każdej parze wejściówek.
Zaznaczam, że test wynik testu jest subiektywny i nie należy się nim kierować w wyborze swojej wejściówki. Mi akurat zagrało tak na moim sprzęcie i w moich warunkach akustycznych
Mój osobisty ranking to: A9, CPF, Symetrii, Cliffjumper.
A9 - najbardziej zrównoważona wejściówka, dużo szczegółów, dużo życia, bas zwarty i nie nachalny, jednocześnie nisko schodzący. Dobrze kreuje plany i scenę.
CFP - jeszcze więcej życia niż w A9, ale niestety podane wszystko chaotycznie. Sporo bałaganu, przez co giną plany. Na górze nieco nachalna. Na basie podobnie do A9, choć bardziej rozmyty.
Symetrii - dużo góry i dużo dołu, oba skrajne pasma dominujące, przez co męczące. Wejściówka, która na pierwszy strzał wydaje się być bardzo fajna, ale już po kilku kawałkach zaczyna drażnić.
Cliffjumper - brak szczegółów i emocji w muzyce. Melodyjna do bólu, taka wejściówka bez jaj. Niczym nie zaskakuje, niczym nie drażni.
Muszę także zwrócić honor - na nowym trafie granie sporo się poprawiło. Z wejściówką A9 zagrało lepiej od wysmaczonego klona NAIMa (pełne dual mono, mocno przewymiarowane zasilanie) z preampem JC2, który w tych testach był zestawem porównawczym.
Pozdrawiam