Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Symbolu dokładnie nie pamiętam, ale ma 2x44V, chyba dobrze podałeś. Radiatory tez się dość mocno grzeją. To może coś z prądem spoczynkowym przekombinowałem. Muszę sprawdzić. Nie miałem jak sprawdzić poboru prądu, bo nie mam miernika cęgowego a nie chciało mi się lutować odpowiedniego kabla żeby się łatwo podłączyć. Muszę sprawdzić jak to wygląda po pierwotnej stronie, po wtórnej i po wyprostowaniu. Chociaż po wyprostowaniu i po wtórnej powinno być ok, bo w zasilaczu nic się nie grzeje.Te trafa się nie grzeją za bardzo , jak się nie mylę to jest NPT-1605M .
Ja mam 160x100x40mm i nie udało mi sie rozgrzać wzmacniacza tak by ten radiator był chodź troche ciepły. Ten od sterujących owszem
Nie wiem czy cos mam nie tak, czy nie, ale mój radiator to prawie 1kg waży. W pon mogę zdać relacje, bo oficjalnie uruchamiam, tak by grało![]()
Bez obudowy, bias wlasnie wtedy regulowalem z rezystorkami tymi 15k, grzałem min. 40min. Bias ustabilizowany, tylko pamiętam, że cos mialem, że jak dotknąłem (dosłownie pykalem palcem) w radiator od sterujących to się zmieniał bias o ok 4mV z 15mV na ok. 19mV
Podstaw sobie swoje.Wzór od borysa, tylko sobie napięcie podstawić swoje.
40V*1,4=56
56-1,4=54,6 po wyprostowaniu
-6-7V (napięcie nasycenia)
-3V spadek napięcia pod obciążeniem
= -10V
54,6 - 10V = 44,6V
44,6V * 0,7 = 31,22V rms
((31,22)^2)/8R= 122W na 8R
na 4R napięcie przysiadzie jeszcze trochę wiec pewnie będzie 200-220W rms na 4R.