• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Projekt i-AMP

Borys - a będzie jakieś zamówienie, albo udostępnisz prasowankę - bo powiem szczerze jestem mocno zainteresowany. Na i-amp100 również.
W tej chwili gram 2 miesiąc na: IPS ECC82 i OPS 3 pary i jestem bardzo ale to bardzo zadowolony. Dziękuję za tą możliwość.
Ale syn mi złożył zamówienie na wzmacniacz i muszę ( nie, nie muszę - bardzo chcę! ) zrobić następny.
Pozdrawiam

Borys nie udostępnia dokumentacji do tego projektu.
Napisz do niego na PW o PCB i dokumentację , może jeszcze ma .

Jakby było jakieś nowe zamówienie na pcb od OPS2 lub OPS4 pasowałoby pokombinować z położeniem potencjometru od biasu. Jego obecne umiejscowienie jest dalekie od ideału pod względem dostępu.

Jakby było jakieś nowe zamówienie na pcb od OPS2 lub OPS4 pasowałoby pokombinować z położeniem potencjometru od biasu. Jego obecne umiejscowienie jest dalekie od ideału pod względem dostępu.
Plus złącze do podłączenia woltomierza ;) aby nie łapać po rezach

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Szczekać to ty możesz do kolegów w piaskownicy.
Fora żeś chyba pomylił.

Nie sprawdzales, ale znow lepiej wiesz.. nudne to.

P.s. piaskownice to robimy na forum wpisami w Twoim stylu, mecza mnie ludzie, ktorzy bez praktyki pozjadali wszystkie rozumy. Pisalem zebys cos sprawdzil, wolales mi cisnas ze jestem "glupi" bo sam sprawdzilem i slysze roznice. Nie widze podstaw do dyskusji. Jak dasz sygnaly na stale, a potem wywalisz bezpieczniki i bedziesz to sprawdzal na nie gorszym dacu i nie gorszych kolumnach niz moje to sam wrocisz do rozmowy, albo bedziesz udawal, ze nie bylo tematu... no bo... glupio sie przyznac, ze sie nie mialo racji.

Ostatnia edycja:

Borys fajnie plaskownik zrobil u siebie w ops2. Tak, ze masz idealny dostep do prka. Borys - podrzuc zdjęcie z otworkiem i pr :) Zlacze do pomiaru jest zrobione na nowym ops3

Toś mnie rozbawił.
Mam trochę poważniejszą praktykę niż wkładanie, wyciąganie bezpieczników i ich odsłuchy :-)

Cieszy mnie to, że się rozumiemy. Masz większe doświadczenie, co wcale nie oznacza, że nie mam racji.. a Ty tego powiedzieć nie możesz bo nie sprawdziłeś i na tym skończmy tą głupią dyskusję. Twoja zaczepka była po prostu zbędna.

To mogę jeszcze "zaognić" i dodam, że są miejsca gdzie zmiana elementów również ma wpływ na brzmienie :-D Doczekam się jakiegoś zgryźliwego komentarza z tego tytułu.. no czekam :-) Przecież to jest nie możliwe, więc ludzie "mondrzejsi" pewnie powiedzą, że nie ma sensu sprawdzać skoro przecież wiedzą ;-) - taka ironia, może czas skończyć w ogóle udzielać się na forum.. bo pod pewnymi względami mentalność ludzi jest, ujmijmy to ładnie, nie do zmienienia. Wiele sytuacji nauczyło mnie, że najpierw powinno się sprawdzać, a potem wypowiadać w danym temacie. Wiele osób na tym forum tego nie rozumie i po prostuj trollują bo mają odmienne zdanie z założenia. Tak jak wspomniałem nuda, nuda i jeszcze raz nuda. Na zagranicznych forach nie mają z takich powodów bólu czterech liter. Rzecz może w tym, że taka tu panuje mentalność. Na audiostereo również. Nie brakuje tych, którzy wszystkie rozumy pozjadali.

Ostatnia edycja:
dodam, że są miejsca gdzie zmiana elementów również ma wpływ na brzmienie
Są takie miejsca to każdy wie, ale ciekawi mnie jak ty do tego doszedłeś? Wkładając rezystor po rezystorze, kondensator po kondensatorze ..... i czy na pewno to jest polepszenie czy tylko ci się wydaje.
Nie dawno zrobiłem koledze teścik który wprost pokazał mu jak działa autosugestia. Po prostu podmieniałem opampy w miejscu gdzie one w ogóle nie miały styczności z dźwiękiem na grających kanałach.
On to odbierał jako że na jednych gra lepiej a na drugich źle. Po kilku zmianach wcale opampów nie włożyłem i się trochę zdziwił że gra.
A ty pomierzyłeś co później się dzieje z układem, bo być może on się wzbudza co odbierasz jako poprawa dźwięku?

Są takie miejsca to każdy wie, ale ciekawi mnie jak ty do tego doszedłeś? Wkładając rezystor po rezystorze, kondensator po kondensatorze ..... i czy na pewno to jest polepszenie czy tylko ci się wydaje.
Nie dawno zrobiłem koledze teścik który wprost pokazał mu jak działa autosugestia. Po prostu podmieniałem opampy w miejscu gdzie one w ogóle nie miały styczności z dźwiękiem na grających kanałach.
On to odbierał jako że na jednych gra lepiej a na drugich źle. Po kilku zmianach wcale opampów nie włożyłem i się trochę zdziwił że gra.
A ty pomierzyłeś co później się dzieje z układem, bo być może on się wzbudza co odbierasz jako poprawa dźwięku?

Poszedłem za radami ludzi, którzy takie rzeczy sprawdzali dużo czasu przed Tobą. I przede wszystkim nie sprawdzałem tego sam, tylko w gronie ludzi, którzy mają również słabość do dobrego brzmienia. Wiem, jak działa autosugestia, ale dziękuję za pouczenie.

Prosze, potek od biasu w radiatorku.
c595dfe2c999c91666e889117a687871_1462019578.jpg

Trzeba wychodzic z zalozenia ze nie ma problemow, sa tylko rozwiazania. Nawet w bardzo prosty sposob przerobilem zlacze na pionowe piny, tak zeby pasowaly wejsciowki od iAMPa100. Kawaleczek pcb,zlacze pionowe i przewodziki.

Ostatnia edycja:
Powrót