Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Normalnie chyba się obrażę :razz: FOCH! :razz: :lol: | ![]() |
I teraz obliczyłem wsio, i wstawić to zaraz za buforem wejsciowym a przed filtrami GP i DP ?
że jak na razie obniżyłem efektywność mojego zestawu na rzecz basu?
z http://trueaudio.com/st_diff1.htmReducing the degree of diffraction loss compensation MAY reduce the coloration from the room effects as these effects largely tend to "boost the bass" but such an adjustment is imprecise at best.
zwykły dzielnik napięcia na 2 rezystorach w celu obniżenia o 5dB czyli 0.56 amplitudy sygnału
Nie przesadzałbym, gwarantuję, że nie usłyszysz icha przecież mam mniej szumów oraz zniekształceń
Przerwa świateczna Wesołych Świąt Koledzy! | ![]() |
W ten dzień miałem egzamin dyplomowy. Się pochwalę, że zdałem18.01.2012.
Coś tam jeszcze dodam, bejca, albo i bez heehe, na razie wróciłem z gór z CzechOsobiscie bym to zabejcował.
dostrojony tylko BR, zwrotnica jest jeszcze niedopracowana. Bas jak na takie małe gówno jest spory. Nie jest to szybki przetwornik mogę dodać.Dostroiłeś je już w pełni? Grają zgodnei z oczekiwaniami?
A to ze względu dodatkowych litrów na komorę z elektroniką.Kurde, ale wielkie te paki
no co wy, są wielkie? Przez aprę godzin szukałem odpowiednich wymiarów aby zachować litraż. Są to według mnie najlepsze wymiary. Bo tak to to byłyby za głębokie, albo za wysokie, albo za grube. Jest pomiędzy. Na tego Daytona RS125 potrzebowałem 11L. Litraż obliczony i zasymulowany w programie. Pokazałem w tym temacie już. Jest też zmierzone pasmo na niskich częstotliwościach (SW - Nearfield). Praktycznie zgadza się z symulacją.Bardzo wielkie.Czy to kolejny projekt w stylu - "litraż podłgowca w monitorze"?
Moim zdaniem rewelacji nie ma. . Mnie udało się takie uzyskać 40 dB jednie rozsuwając czestotliwosci podziału i pochylając o kilka stopni kolumne, bez zadnych opozniaczy. Ale duze znaczenie am tu m.in kat pomairu i odległość. Mierzysz symulujac warunki w ktorych bedziesz odsluchiwal?Dalsze opóźnianie zapętlało by kółko. Co sądzicie?
(Zostało jeszcze kompensacja BF i wstawienie regulacji efektywności sesa)
A kondensatory filtrujace napiecia podawane na nozki opampow gdzie sie podzialy? Nawet 100nF nie ma.wersja v0.3 zwrotki.
Masz rację, dlatego j.w. - wygładziłem 1/6 oktawy.Ale wyrównaj choc troche te charakterystyki moze sytuacja sie poprawi. A jesli nie, to przynajmniej bedize sie lepiej na wykresy patrzyło. A przecież nie zajmie Ci to dużo czasu.