Witam do spisu należy dać małą poprawkę co do rezystorków emiterowych, w waszych pcb będą stojące Mpc z rozstawem 10mm .
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Schemat i spis dostaną tylko ci którzy biorą pcb.
I teraz kwestia tranzystorów.
Cały komplet oryginalnych tranzystorów na stereo kosztował by w okolicach 225zł.
Co do terminu to im szybciej się zastanowicie tym szybciej zamówimy, a czas dostawy to od 3 tygodni, nawet do 3 miesięcy.
Więc wybór należy do Was.
Tylko dręczy mnie parowanie miernikiem, może w jakiś inny sposób byśmy to zorganizowali, prosty układzik pomiarowy i wg spadku na rezystorze ? nie bardzo wierzę uniwersalnym miernikom ...
też jestem za ciut dokładniejszym parowaniem, miernik uniwersalny nie sprawdza się za bardzo, chociaż to jest lepsze niż nic
Coś taki w gorącej wodzie kąpany?tak jeszcze dla jasności, zamawiasz płytki i tranzystory, których nie dostanie się bezpośrednio w polsce, a 3lite resztę kitu czyli końcowe, rezystory, kondensatory?
Tranzystory końcowe są z jednej partii i parowane na spadek, a reszta na mierniku na hfe i to wystarcza.też jestem za ciut dokładniejszym parowaniem, miernik uniwersalny nie sprawdza się za bardzo, chociaż to jest lepsze niż nic
Jak napiszecie ile bedzie kosztował kit to się może zdecyduje.
I teraz kwestia tranzystorów.
Cały komplet oryginalnych tranzystorów na stereo kosztował by w okolicach 225zł.
Wszystkie oryginalne po za końcowymi bo te użyjemy popularne toschiby 2sa1943/2sc5200.
Powiem tak trany to nie problem , ogólnie elektronika jest tania jeżeli kupuje się w hurcie .
Co do tranów końcowych mogę wam je kupić po ok 6,5 - 6,8 zł para ale minimum 500 - 600 par , nadwyżka możecie się podzielić albo zacząć sprzedawać na allegro , albo obkleić ścianę w pokojuUzbieracie kwotę 3400 zł i wam je kupię .
Trany wejściowe można prze-czarować do polski w cenie 1,4 zł . - minimum 500 par .
te w drugim stopniu nie opłaca się kupować z jap-oni , mogę je wam tez je załatwić taniej niż na allegro , najlepiej tez spora ilość .
Od kompensacji oryginały 2sc4685 cena tez zależy od ilości na razie nie jestem w stanie powiedzieć ceny ale ok 15-25 zł sztuka oryginał , zamienniki 2sc3964 mogę załatwić za ok 1, 5zł .
Pozostałe podobnie .
Pod jednym warunkiem że nie będę się bawił w żadne dobieranie tych tranów itp .tranzystorów końcowych każdy otrzyma tyle ile wychodzi NP:na 59 kompletów - ok 10 par . Po prostu kupuje trany a Adik je dzieli po równo dla tych którzy by byli chętni , ale każdy będzie musiał kupić nadwyżkę która zostanie przy tej ilości .
A z tej nadwyżki sobie każdy w domu po paruje itp jak tam będzie chciał .