• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Co tak cicho?
U mnie, do 7100 trafo pod koniec tego lub początek przyszłego tygodnia i już wszystko mam - tylko upychać do obudowy.
Do 450 trafo muszę przewinąć, obudowę wykombinować a tak po za tym wszystko jest:

---------- Post dodany o 18:57 ---------- Poprzedni post o 18:52 ----------

Aaa, i świeżo ulepiony jednej marudzie :-)

Ostatnia edycja:
Co do kondensatorów to kolega freedi mógłby sie wypowiedziec.
Ale wstepnie rozmawialismy i przy zakupie min.5 par interes juz jest oplacalny.
Ja potrzebuje 2 pary, koledzy wyzej 2, wiec juz mozna byloby cos zamowic.

Tak więc wypowiadam się:)
-na tą chwilę w magazynie sklepu mają tylko 6 szt 47000uF i jak znajdę chwilkę to zapytam kiedy przewidują następną dostawę.
-dostępne są natomiast 39000uF oczywiście tańsze o 3€ i w zupełności wystarczające do zasilacza accu e450-w oryginale fabryka stosuje 33000uF
Także decyzja należy do Was,ich cena na pewno nie przekroczy 115 zł przy 10 parkach.
Niech wypowiedzą się zainteresowani zakupem.

pozdrawiam
....może się zdarzyć,że cena 47000uF w nowej dostawie niestety będzie już wyższa(kursy walut),także osobiście brałbym te 39000uF :)

Ostatnia edycja:
Co do zabezpieczenia każdy może zrobić sobei malutkie zabezpieczenie na UPC. Ja popełniłem kiedyś sam coś takiego:

926a614e7d1c0dfc.jpg

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
Nie na temat...
Trochę w temacie elektrolitów i nie tylko. Chińczyki mają teraz "Nju Jear" i nawet nie odpisują na zapytania. (jak Włosi w sierpniu :thumbdn:) To, gdzie się kupuje ma drugorzędne znaczenie, bo i tak pewnikiem przyleci albo przypłynie z tamtych okolic (HK, Taiwan, czy inny "China-mainland"). Ja też czekam na odpowiedź z USA w sprawie scalaków, a dostałem tylko automatyczną odpowiedź... yh... trzeba czekać, w moim przypadku do 10-go lutego

Ostatnia edycja:
Już dostałem odpowiedź odnośnie Nipponów 47000uF:
Większa ilość będzie dostępna za ok 4 tyg.
Tak więc jeśli ktoś chce wcześniej:
-to do wzięcia jest tylko 6 szt i niestety cena wtedy jest ok.280zł/para za 47000uf
-lub ok 230zł/para za 39000uF(ale tylko jeśli będzie chętnych na min 10 par)
-ewentualnie czekamy ok.miesiąca na 47000uF za 256zł/para(min chętnych na 10 par)
Takie są fakty i nic już raczej się nie zmieni....

pozdrawiam i reszta zależy już od Was

Osobiście podtrzymuję, potrzebuje 4 szt. tych Nipponów, myśle że 39000uF wystarczy skoro fabryka daje i tak mniej. Ale jeśli większość zdecyduje że woli 47000u to możemy poczekać te ok 4 tygodnie.

Osobiście podtrzymuję, potrzebuje 4 szt. tych Nipponów, myśle że 39000uF wystarczy skoro fabryka daje i tak mniej. Ale jeśli większość zdecyduje że woli 47000u to możemy poczekać te ok 4 tygodnie.

Zróbmy wobec tego próbną listę na 39000uF/80V-i najniższa cena jaką możemy dostać to 225 zł za parkę !
Chęć zakupu proszę zgłaszać na PW-na tą chwilę mam potwierdzenie na 4 pary...
Oczywiście możemy wziąć dowolnie inne wartości-cena będzie zależeć od ilości .
Będę brał również różne obejmy do kondensatorów ale to już małe kwoty...
Ale generalnie celujemy w kondensatory do accu E450 właśnie takie:
I żeby nie było nieporozumień jak przy ostatnim zakupie:sporo osób myślało że cena (128zł za 47000uF) dotyczy pary:)

39000uf 80V-cena za parę 225 zł + 15 zł przesyłka kurierem

...PROSZĘ PISAĆ NA PW...

Też bym się chyba pisał, ale raczej na 47k uF. Zawsze to można potem wykorzystac do P-7100 czy innych potworów, a cena praktycznie taka sama ;-) Czas również nie gra za bardzo roli bo i tak nikt jeszcze nie ma płytek/kitów/traf/etc ;-)

Ja rowniez wzialbym 47000uf. Wiec moze zrobimy liste chetnych na oba rodzaje.
1. maciokacio - 2x 47000uf

Powrót