Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Może pytanie głupie i lakoniczne, ale czy normalne jest że mam przejście na każdej PCB z 3 tranów (środkowa noga) na radiator. Tester dzwoni
Może pytanie głupie i lakoniczne, ale czy normalne jest że mam przejście na każdej PCB z 3 tranów (środkowa noga) na radiator. Tester dzwoni
To odpada - lutowane było w Piekarachmasz zwarcie - albo coś źle polutowałeś albo uszkodzone trany
Może to wina źle zamontowanych podkładek mikowych lub kondensatory z zasilacza i źle ustawiony miernik.masz zwarcie
Napisz jak i czym sprawdzasz.ale ciekawostka dzwonią też małe trany całkowicie plastikowe
Odkręć przewody zasilające i sprawdź raz jeszcze.
Ale podejrzewam że to wina kondensatorów zasilacza, tester je ładuje i przez chwile pokaże że jest przejście.
Wszystkich wzmacniaczy się to tyczy.Widać kto zna te końcówki
Sprawdź bias na swoim trafie, ew skoryguj.
Albo poprzez przewód sygnałowy do rca i przy rca do masy wzmacniacza, albo z masy wzmacniacza do wejscia końcówek, ale już przy rca nie.Masa wejściowa ma być podpięta do masy RCA czy do Masy wzmacniacza na obudowie i masa RCA też do tej masy?
Podpinasz swoje trafo, sprawdzasz prąd spoczynkowy (bias) i ewentualnie korygujesz potencjometrem na końcówkach mocy do wartości 10mV (jak to zrobić - narysowane i opisane w mini poradniku).Jeśli dobrze zrozumiałem bias trafo, to mam go poprawnie.