• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

W związku z pyt , z tymi sterownikami wynikł problem ogólnie , związany z tym że padł mi dysk , program który miałem do tego poszedł się .. nooo ... . I wszystko od nowa . Z tymi układami soft startów nie problemu można sobie kupić na alledrogo . ale niebawem będzie możliwość złożenia .

Powoli do przodu .
Nawijarkę do toro-idów będę miał gdzieś na początku lutego , Na pewno coś tam będę nawijał , jak obczaję instrukcje obsługi :0 . Do tego czasu jeszcze dojdą mi takie fajne protektorki , tanie i fajne .
Później panele przednie i tylne do obudów - Myślę że tutaj będzie niespodzianka .

Powoli robie sobie zabezpieczenie z tego zasilacza na osobnej płytce, dwa przekaźniki na kanał. Jak uruchomię to mogę podesłać.

Tak będę robił transformatory toroidalne, właściwe bardziej takie specjalistyczne do tych końcówek .
Już pisałem że mam w planach otworzyć mała działalność , w formie niszowej , i na pewno będę robił .
Wszystkie upoważnienia mam , sep pow 1kw - powierzchniowe , łącznie z wszystkimi badaniami psychotechnicznymi , wysokościowe , i cały stos innych upoważnień - zresztą to wszystko jest tak robione , czysta fikcja . Tam gdzie pracuje jest mi to potrzebne .
Certyfikat CE sobie sam wystawiasz .

Musze co nieco pokombinować w tej kwestii , mam tam pewne plany , ale głownie jest to działalność specjalistyczna , na coś takiego można parę drobnych z uni dostać , np na zakup jakieś maszynki cnc .

Co do sterownika jak ktoś ma elektronikę do dysku wd10ears to może dało by się co nieco przyspieszyć :)
Padła na 99 proc elektronika w nim . Ale to tylko kwestia tygodnia i sytuacja zostanie opanowana - myślę , + - mały poślizg :) .

Taz , ten twój zasilacz z protektorem jest dziwny , ogólnie weź tam napisz , lutować tylko przekaźniki podwójne do stereo .
Ostatnio miałem u siebie gościa który który tam zalutował z pojedynczym stykiem , jak pogłaśniał to się mu wzmak palił , miał wyjścia zwarte na tym przekaźniku 3 razy spalił jeden kanał i nie wiedział o co chodzi , Własciwe nie widzę sensu w tej konstrukcji, ale to nie moja sprawa .

Akurat na zasilaczu taza są zabezpieczenia z unizaba, więc spokojnie możesz brać od Irka i nie martwić sie zasilaczem. Na PCB z grupowego zamówienia tego zasilacza akurat się do d... lutowało i po kilku przekładkach już musiałem poprawiać.

Co do sterownika jak ktoś ma elektronikę do dysku wd10ears to może dało by się co nieco przyspieszyć :)
Padła na 99 proc elektronika w nim . Ale to tylko kwestia tygodnia i sytuacja zostanie opanowana - myślę , + - mały poślizg :) .

Elektroniki co prawda nie mam, ale jest do kupienia na allegro:
http://allegro.pl/elektronika-dysku-wd10ears-i4934588406.html

No skoro +/- tydzień to spokojnie mogę poczekać jeszcze, więc chwilowo wstrzymam się z kupnem oddzielnych modułów :)

Powrót