• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Taz , ten twój zasilacz z protektorem jest dziwny
Wytłumacz mi co w nim dziwnego.

Nie na temat...
swiety1337 dzięki :)

miał wyjścia zwarte na tym przekaźniku 3 razy spalił jeden kanał i nie wiedział o co chodzi.
Poproszę o zdjęcie pcb od spodu w okolicy przekaźnika. Za niechlujny montaż nie odpowiadam, ewentualne roszczenia możemy mieć do wykonawcy płytek. Jak do tej pory nie było zastrzeżeń.

Ostatnia edycja:
jak ktoś chce sterownik z pilotem do potencjometru i włączania wzmaka to: http://tomekk.org/projects/volumer/
Sam mam w planach zrobienie sterownika ale to nie szybko...
A jeśli chodzi o sterowniki do VU metrów to w budowanie na ekranie pogrzeb tam Q wrzucał swój sterownik.

PS za 200zł to nowy dysk można kupić, nie wiem skąd się urwali ci ludzie :D

Ostatnia edycja:
Nie na temat...
Za 280zł masz WD scorpio black 750GB, nówka, 5lat GW producenta. Bardzo dobry dysk.

Taz, w układzie masz uwzględniony przekaźnik 2x8 A z podwójnym stykiem, a ludziska do tego montują 1x16A z jednym stykiem , tym samym sam przekaźnik robi zwarcie , bo masz połączone piny . Napisz im to na czerwono na schemacie i będzie git .
Z drugiej strony włozył bym tam upcka i po sprawie , prościej łatwiej, no i jeszcze będąc wscipski doczepił bym się do padów, wszystko zrobione na złączki z rozstawem 2,5mm , jeżeli ktoś chce zastosować grubsze kabelki niż 1,5mm - jest problem ni to zalutować ni to do złączki ark się nie mieszczą.

Nie wpadłbym na to żeby do zabezpieczenia stereo dać jeden przekaźnik z pojedynczym stykiem :) W każdym razie dopiszę odpowiednią informację w odpowiednim wątku.

W mojej opinii układ uPC1237 ma kilka wad, m.in. jego dostępność i cena. Dodatkowo wymaga kilku elementów biernych oraz jego max zasilanie to 60V. Tranzystory BC5x6 kupisz w każdym sklepie elektronicznym, uPC nie.

Skoro przekaźnik ma 2x8A to jaki jest sens dawać złącza do przewodów większych niż 1,5 mm^2 ?

Gdzie mogę kupić kubek do trafa noratela i czym to zalać aby w końcu była cisza? DC blocker jest, układ ograniczający moc na biegu jałowym jest (rezystor 10ohm z mostkiem), brum jest. Nie przystoi tak udanej konstrukcji.

Gdzie mogę kupić kubek do trafa noratela i czym to zalać aby w końcu była cisza? DC blocker jest, układ ograniczający moc na biegu jałowym jest (rezystor 10ohm z mostkiem), brum jest. Nie przystoi tak udanej konstrukcji.

Można też zrobić coś takiego:)
Dzięki uprzejmości i umiejętnościom kolegi z forum będzie,przykrywał toroida do accu P7100.

Powrót