• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Czym wysterowujecie koncówki ? Ja przy założeniu maksymalnej czułości wejscia (przedwzmacniacz instr) z laptopa moge spokojnie odkręcic na maksa i to wszystko gra ale nie zeby było jakos głośno. Interesuje mnie czym Wy to popychacie Panowie ?

Ja robiac na kompie glosnosc na 20% mam juz naprawde bardzo glosno. Uzywam daca na ak4490:-) moj tor: komp -> dac -> barwa accu -> accu klon e-450 -> kolumny na usherach.

Dzis dorzuce niebieskiego alpsa miedzy barwe i daca.

Ostatnia edycja:
Tylko nie mają odpowiedniego profilu.
Żebra muszą być w pionie, a z tego co widzę to mają profil o szerokości max 188mm, to co ja podlinkowałem ma 305mm, a by się przydało ciut większe i dobrze żeby było poanodowane na czarno.

Żeberka mają różny rozstaw i trochę dziwnie to wygląda.
Na razie nie mam kasy na anodowanie. Może w przyszłym miesiącu.

Pora pakować do budy.

Jak zauważyłem trafo z noratela u mnie nie brumi pod obciążeniem, trzeba ucho przystawić do samego trafa aby usłyszeć, w softstarcie mam dcblocker. Po dłuższym głośniejszym graniu profil radiatora C30545 ledwo ciepły. Nie wiem czemu reszcie to trafo brumi.

uruchomiłem pree na PGA2320 połączone z barwą , sterowanie na osobnej płytce

Ostatnia edycja:
Bez włączonej barwy bez zmian charakterystyka płaska, wzmocnie na buforach wej i wyj w sumie około 5db, końcówka dostała kopa, barwa oczywiście z e450, połączyłem z pree na pga. Barwa spisuje się świetnie, zero przydźwięków sieciowych czy brumu pętli mas, 9 płytek mi zostało.

Mam ogólnie problem z wizja :) panela przedniego pod obudowy , ogólnie wszystko już zaprojektowałem - wczorajsza wizja , ale dzisiaj stwierdziłem że już mi się nie podoba , co wy na to .

Ja byłbym raczej za czymś znacznie prostszym, możesz nawet zrobić taka imitacje klapeczki jak oryginalnie, jedno zagłębienie a nie miliony..

Czy ktoś wykonał by mi albo dał namiar na kogoś kto wykona szybkę pod wskaźniki na wzór tych w końcówkach Accu ? wskaźnik - napis - wskaźnik

No i finał. Wszystko gra zero przydźwięku. Jeszcze tylko kosmetyka panelu przedniego. PS wie ktoś jak zmyć z tego panelu zbędne napisy. aceton nie rusza tego.

f6862caba24ed7de365f58b8bd65c1a299e03573_1433145277.jpg

8fffc8172c6034e2e35211dd871b0fa62bbb4147_1433145275.jpg

fdb1eb60f63ddd6deeed74d0429f7311d016945a_1433145274.jpg

1ece915c6a37d91813293701761cd9f9bf0e0472_1433145272.jpg

Pozdrawiam.

Jak mam być szczery to wygląda to jak pokrywa taniego wzmaka do auta:P

Ogólnie wpadła mi taka myśl.
Jest to panel przedni zaprojektowany tak żeby tłumił rezonanse własne obudowy, tym samym dźwięk staje się bardziej precyzyjny i punktowy, zyskuje barw .
Wzmak z takim panel powinien być co najmniej o 10 tyś droższy od wzmacniacza z prostym panelem . :)

Powrót