Inaczej, mieszkasz na "wsi" na samym "początku", koło transformatora, ile masz w "gniazdu" wtedy?Co znaczy z ciekawości ten przypadek 'wu' ?
Ostatnia edycja:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Inaczej, mieszkasz na "wsi" na samym "początku", koło transformatora, ile masz w "gniazdu" wtedy?Co znaczy z ciekawości ten przypadek 'wu' ?
Jak na razie to Wy się spinacie, nie ja. Mnie to "wisi" jak i czym będziecie zasilaćZluzuj poślady, pytanie zadałem z czystej ciekawości, a ty się spinasz jakbym ci obraził rodzinę.
Jak każdy inny producent.InZynierowie z Acuuphase prawdopodobnie wzieli to pod uwage 'kto jak daleko od stacji trafo zasila ich klocki'
Akurat zakupy tranów w Japonii nie są takie "bezproblemowe" jak się niektórym wydaje...i raczej dużo kosztowniejsze niż to co macie w tej chwili zaproponowane i tym bardziej sprawdzone w dziesiątkach już klonów accu.dzwiedziu: Zluzuj poślady, pytanie zadałem z czystej ciekawości, a ty się spinasz jakbym ci obraził rodzinę. Nikt tu nic na siłę nie ma zamiaru robić, większość (w tym ja) złoży to na elementach z grupowych zamówień ...
W temacie jest klon, był temat sprowadzania tranów z JP, żeby zbliżyć się jak najbardziej do oryginału, ciągle podkreślacie by brać jak najlepsze elementy "bo jak nie to będziecie żałować" więc chyba nie dziwne że zastanowiło mnie czemu akurat trafo ma być inne niż w oryginale skoro dostępność jest bezproblemowa ?
Akurat zakupy tranów w Japonii nie są takie "bezproblemowe" jak się niektórym wydaje...i raczej dużo kosztowniejsze niż to co macie w tej chwili zaproponowane i tym bardziej sprawdzone w dziesiątkach już klonów accu.
Schemat i spis dostaną tylko ci którzy biorą pcb.
Pcb wygląda tak:
I teraz kwestia tranzystorów.
Cały komplet oryginalnych tranzystorów na stereo kosztował by w okolicach 225zł.
Wszystkie oryginalne po za końcowymi bo te użyjemy popularne toschiby 2sa1943/2sc5200.
Co do terminu to im szybciej się zastanowicie tym szybciej zamówimy, a czas dostawy to od 3 tygodni, nawet do 3 miesięcy.
Resztę kitu organizuje 3lite, ja mu dostarczę tranzystory razem z pcb (dla tych co będą chcieli).
Koszt zamienników jest o połowę tańszy ale gorzej z parowaniem tego i pod warunkiem że da się to jakoś sparować za pierwszym podejściem.
Puźniej dochodzą koszty z dokupywaniem i próbami parowania.
Więc wybór należy do Was.
Podpinamy zasilanie ale tylko te niższe przez żarówki (ok 20-40W/230V) lub rezystory kilkanaście om, kilkanaście wat i włączamy, żarówki mocno zaświecą, sprawdzamy jeszcze raz potencjometr biasu czy na pewno jest w pozycji maxymalnego wskazania i poprawność połączeń, dalej to samo - błędy w montażu lub wadliwe elementy.