• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Mi w końcu doszła nowa zabawka :)

Na razie jestem 200 proc zadowolony , jakościowo ta maszynka jest wykonana perfekcyjnie wszystko łożyskowane , solidne , jakość mnie aż trochę zaskoczyła . Tylko trzeba pod każdy typ i wymiar rdzenia zestroić program tak żeby było wszystko idealnie nawinięte .

Wersja beta 2 oprogramowania do sterownika już działa , ale trzeba to troszkę potestować .

Z tego co tutaj zerkłem po temacie, barwy od 450 chcecie zamawiać ?? nie zaglądałem tutaj przez parę dni -brak czasu , te pcb stare są robione żeby były jak najtańsze jednostronne , można by zrobić dwustronne z lepszym prowadzeniem ścieżek , cena by podskoczyła o 5-6 zł . tamte co kiedyś zamawiałem koszt był ok 15 zł .
Teraz z tymi cenami jest troszkę nijako głównie przez wysoki kurs dolara , ale to i tak odbije się na polskim rynku i będzie fajna inflacja na towar sprowadzany z chin jak firmom pokończą się zapasy magazynowe - czyli sporo .

Ostatnia edycja:
Mam złożone barwę na starych płytkach i nie ukrywam że ich jakość nie powala... Chodzi głównie o soldermaskę. Lakier łatwo schodzi a cyna podchodzi pod nią. Chętnie ponownie złoże ten układ jeszcze raz, zwłaszcza, że mam płytki do px-3 mini. Pytanie do jaskiniowca- są już dostępne pcb do zabezpieczenia?

Bo stare pcb są z gammy i to jeszcze ze źle utwardzoną solder maską.
To że cyna podchodzi pod maskę to u nich normalne bo najpierw cynują w całości a na końcu kładą maskę.
Te zamówimy w merkarze.

To świetnie, bo ta płytka z gammy od strony lutowania wygląda conajmniej słabo.... Przydałyby się jeszcze otwory do samego montażu pcb, których na tamtych pcb brakuje.

Na razie jestem 200 proc zadowolony , jakościowo ta maszynka jest wykonana perfekcyjnie wszystko łożyskowane , solidne , jakość mnie aż trochę zaskoczyła . Tylko trzeba pod każdy typ i wymiar rdzenia zestroić program tak żeby było wszystko idealnie nawinięte .
Co to za maszynka dokładnie?:)

Po prostu zagadałem z chińczykiem w tej firmie co pcb zamawiam iż chcę kupić w miarę solidna nawijarkę, i załatwił gdzieś na ich rynku, nie mam pojęcia gdzie .

Po bodajże roku od odpalenia przypomniałem sobie o 450 i udało mi się ją wreszcie spakować...

W środku za selektor,bufor i regulacje volume służy świetny Volcano,zabezpieczenie głośników Pkrecza,softstart Taza.Obsługa pilotem,wyłącznik główny na IEC a na wejsciu Muses 8820.
W ten sposób mam zwartą i cudnie grającą integrę :)
Pozostaje dopracowanie paru zewnętrznych szczegółów i pozbycie się brumu ale to już inna historia.

Ostatnia edycja:
Teraz powinieneś napisać do mnie pw z ceną :)

Dolphin-ale ty chciałeś rasową,czystą końcówkę a mnie niechcący wyszła skromna integra:)
Co do cen,to lepiej nie wspominać,bo liczyłem pobieżnie i można się przerazić ale w DIY to taki poniekąd zakup na raty.
Ten projekt jest jednak warty każdej wydanej złotówki !

Żeby nie było, że kupił kit i leży w szufladzie:

qj9dtrwrvf3lq54g0su4_1423568016.jpg

Uruchomione obie końcówki od pierwszego kopa. I dobrze bo w razie kabum ja bym błędu nie znalazł. Mam trafo 2*43v. Miałem dowinąć pomocnicze, ale chyba dam sobie spokój. Nie grzeje się nadmiernie. Zadziwiająca jest stabilność układu jak ustawi się tyle i tyle po rozgrzaniu to cyferki na mierniku ani drgną.
Pozdrawiam.

Powrót