Pod膮偶aj za instrukcjami wy艣wietlonymi na poni偶szym wideo, aby zainstalowa膰 aplikacj臋 internetow膮 na Twoim urz膮dzeniu.
Uwaga: Ta opcja mo偶e nie by膰 dost臋pna w niekt贸rych przegl膮darkach internetowych.
Jakich tranzystor贸w u偶y艂e艣 do budowy, od pocz膮tku do ko艅ca?
Tu te偶 potrafi wiele zmieni膰.
Trzeba kilku drobnych modyfikacji.
P-5000 bez zadnych stabilizacji. Tez wyglada na to ze moja karta ma wieksze znieksztalcenia. Moim zdaniem, jesli chodzi o dzwiek p-5000 jest troche przeciwienstwem E-450. Nie ma takiego dociazenia w dole pasma. Dzwiek wydaje sie czystrzy, bardzo szybki i techniczny. Jasniejszy. Mysle ze trzeba nad nim troche popracowac, zeby dzwiek byl troche przyjemniejszy w odbiorze. Ale juz jest bardzo dobrze. Troche zasmecam watek o E-450, jak moderatorzy uznaja za stosowne niech wyczyszcza temat ![]() | ![]() |
970/2240 zamienniki - ju偶 dawno nie produkowane wi臋c nie wiadomo co masz
1145/2705 ok
1220/2690 zamienniki
1930/5171 zamienniki - z艂e opinie o nich s膮
1943/5200 zamienniki - tu albo orygina艂y albo co艣 lepszego daj
3964 - zamiennik ok, kompensacja
647/667 - zamienniki, w ograniczniku
Wzi脛聟lem w obroty p-5000. Jaskiniowiec pisal, ze nie warto wymieniac opampow na lepsze bo nie bedzie roznicy w dzwieku. Niestety bardzo sie myli, roznica jest spora. Nawet gra czysciej bez zadnych stabilizacji niz E-450 ze stabilizacjami zasilania. Moze nie chcial zawiesc takiej ilosci posiadaczy "klona E-450". Nie chce zasmucic posiadaczy E-450, bo on gra bardzo fajnie, ale nie w wersji zapodanej przez jaskiniowca. Trzeba kilku drobnych modyfikacji.
Grunt to nie bra膰 do g艂owy, projekt zrobiony, wszystko dzia艂a. A jak kto艣 chce co艣 zmienia膰, to niech za艂o偶y oddzielny w膮tek po艣wi臋cony takiej tematyce.I tak obraca si臋 to przeciwko mnie, i tylko u偶eranie si臋 z docinkami oraz egoizmem i zawi艣cia innych .
Oraz pseudo znawc贸w .
Mam tego dosy膰, z mojej strony nie b臋dzie 偶adnej kontynuacji czego-kolwiek .
Co艣 tam b臋d臋 robi艂 dla hobby ale koniec z tego typu forami .
Trzeba by poszuka膰 oryginalnych 4580, najlepiej z wylut贸w bo graj膮 o niebo lepiej ni偶 te dost臋pne na rynku.
Tak samo 4580dd na wej艣cie ko艅c贸wki.
Ja kiedy艣 por贸wnywa艂em orygina艂 450 do klona, w oryginale wiadomo, siedzia艂 oryginalny jrc4580dd a w klonie oryginalny muses02 i klon zagra艂 deko lepiej.
Jak by wsadzi膰 4580 do klona to ju偶 tak dobrze by nie by艂o.
Co do tych muses 8820 jak i 02 dost臋pne na rynku to mam jakie艣 takie dziwne przeczucie 偶e nie do ko艅ca to orygina艂y.
U dostawc贸w jrc, 4580 chodz膮 po ok 10 dolc贸w, na ali mo偶na kupi膰 ju偶 za 4 dolce a u nas na allegro 25z艂 z podstawk膮.
Tu jest to bardzo dobrze opisane: http://forum.audiofanatyk.pl/index.php?/topic/24-podrobione-opa-muses/
Jako 偶e sam natkn膮艂em si臋 na podr贸bki w kt贸rych np 藕le dzia艂a艂a po艂owa opampa, nie chcia艂 si臋 da膰 regulowa膰 wzmocnieniem.
Tak 偶e r贸偶nica w graniu tych klon贸w u r贸偶nych os贸b jest pewno z tego co to za uk艂ad podszywaj膮cy si臋 pod orygina艂.
Czasami pewno nawet dwa kana艂y s膮 r贸偶ne.
Zaraz kto艣 powie 偶e sprzedawcy z allegro maj膮 certyfikaty i s膮 na li艣cie dystrybutor贸w jrc.
Co za problem kupi膰 kilka sztuk u producenta dla powy偶szego a dokupi膰 np na ali i sprzedawa膰 po cenie z jrc.
Nie twierdz臋 偶e tak robi膮, a na pewno nie wszyscy - takie moje gdybanie.
Panowie w kolnie p4100 co艣 si臋 dzi艣 zacz臋艂o prawie pali膰wzmacniacz gra艂 ca艂y czas do艣膰 g艂o艣no ale bez przesady, a tu nagle smr贸d ogromny... (wszystko nadal gra艂o bez zastrze偶e艅), wy艂膮czy艂em, zdejmuje dekiel a tu prosz臋:
Jak wida膰 rezystor pierwszy od g贸ry zacz膮艂 zmieni膰 kolor, gor膮cy jak cholera. Obudowa bezpieczniak zacz臋艂a si臋 topi膰 od temperatury :/
Kto zajmowa艂 si臋 naprawianiem accu klon贸w, b膮d藕 kto mo偶e pom贸c?